Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου την γνωρίζετε και φυσικά βλέπετε το δράμα που συντελείται τις τελευταίες μέρες εκεί. Το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στο μεγαλείο του, όλες οι φυλές ανακατωμένες, μάτια που στριφογυρίζουν ανήσυχα, ψάχνουν τον πρόσκαιρο εργοδότη, κορμιά αδύναμα περιμένουν καρτερικά το μεροκάματο.
Είναι πολλοί, ας μην δώσουμε ακόμα αριθμό μιας και τα καραβάνια συνεχίζουν να έρχονται, που δυστυχώς αν και εφόσον δεν παρθούν σύντομα μέτρα θα δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα τους επόμενους μήνες. Πρόβλημα για μας, για τους δύστυχους μετανάστες αλλά και ευκαιρία σε κάτι κρυμμένα παλικαράκια που ψάχνονται εναγωνίως να μας τα χώσουν, να μας ξαναπούν ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.
Η κοινωνία της Κισάμου είναι γνωστή και για την φιλοξενία της αλλά και την ανεκτικότητα της, φυσικά δεν περιμένει τα παλικαράκια για να πάρει πρωτοβουλίες, δράσεις και ευθύνες. Καταδικάζει πάντα την κάθε μορφή βίας από όπου και να προέρχεται και ελπίζει ότι κάποιοι που επιμελώς κρύβονται τις δύσκολες ώρες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Το να καταδικάζεις μια κοινωνία κρυμμένος πίσω από το κάθε φόρουμ είναι το ευκολότερο πράγμα και όλοι μπορούνε να το κάνουμε.
Εδώ λοιπόν φαίνεται ποιοι μπορούν να προσφέρουν στο πρόβλημα, τώρα είναι που χρειάζονται έργα και όχι εύκολα λόγια.
Το κράτος, ο δήμος, η νομαρχία αλλά και το κάθε μεταναστευτικό φόρουμ ας καθίσει στο ίδιο τραπέζι βάζοντας πρωταρχικό ζήτημα την διαμονή, την εργασία, και προπάντων την υγεία, όλων αυτών που απεγνωσμένα ψάχνονται για να ζήσουν.
Υ.Σ Φυσικά και μια μεμονωμένη πρόσκληση, στους φίλους του Στέλιου, δεν θα ήταν και κακή ιδέα, ώστε να δούνε από κοντά το πρόβλημα, γιατί αλλιώς είναι να το ζεις και αλλιώς να σου το λέμε……

Δεν υπάρχουν σχόλια: