Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ....ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΣ

Τελικά συμφώνησε με τις θέσεις και τις προτάσεις ως προς τον παρακαμπτήριο δρόμο της πόλης μας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμ. Ξανθόπουλος. Η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου άκουσε τις θέσεις του Δήμου Κισάμου που εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση από την Δήμαρχο κ Σκουλάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Σταθάκη, αλλά και τον επικεφαλής της αντιπολιτεύσεις κ. Καλαιτζάκη, που ως γνωστόν η πρόταση του πλειοψήφησε στο δημοτικό συμβούλιο της 10-11. Ένα έργο που τόσο έχει ανάγκη η πόλη επιτέλους αρχίζει να δρομολογείτε και αυτό κατά πολύ οφείλετε στην κοινή προσπάθεια που έκαναν, στο τέλος, όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Έτσι αφού τους άκουσε λοιπόν ο υφυπουργός έδωσε στους υπηρεσιακούς παράγοντες τις εντολές που έχουν ως εξής:
Α)Η χάραξη του άξονα της παρακαμπτήριος οδού θα γίνει σε ικανή απόσταση από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχεδίου.
Β) Η παρακαμπτήριος οδός θα καταλήξει στο λιμάνι από την δυτική πλευρά.
Γ) Η παρακαμπτήριος οδός θα είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος με δυο κλάδους συνολικού πλάτους 22μ και με βάση αυτό το δεδομένο θα εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες.

Φυσικά μιας και πολλά θα αλλάξουν από την πρώτη μελέτη, θα υπάρξει μια δικαιολογημένη καθυστέρηση 5 μηνών, αλλά εδώ περιμέναμε 15 χρόνια οι πέντε μήνες θα μας χαλάσουν;
Μετά από αυτές τις εξελίξεις νομίζω ότι υπάρχει νικητής, είναι μια καθαρή νίκη του κ. Καλαιτζάκη που χρεώνεται όλη αυτή την προσπάθεια .
Φυσικά τώρα είναι ευκαιρία και κάποιοι που τυχαία περνούν όταν βλέπουν ..... φως στο δημαρχείο να έχουν και ..... λόγο, αφού 15 χρόνια μπορεί να ανέβαιναν για κανένα καφεδάκι αλλά φανηκε οτι τα βασικά και αναγκαία μας δεν τα γνώριζαν ή δεν ήθελαν να γνωρίζουν.