Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΙΣΜΑΝ !!! ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ...

Ο αείμνηστος Τσιφόρος, γράφει για μια κλοπή μπουγάδας απλωμένης στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας. «Οι κλέφτες είχαν μαζί τους μια γάτα την οποία πετούσαν ψηλά προς την μεριά της απλωμένης μπουγάδας. Η γάτα στην προσπάθειά της να κρατηθεί, γαντζωνόταν στο σεντόνι ή στο σακάκι που ήταν απλωμένο και έτσι με το βάρος της παρέσερνε την μπουγάδα στα φιλικά χέρια των κλεφτών.» Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι σημερινοί κλέφτες δεν έχουν ενδιαφέρον για την μπουγάδα εκτός πια και αν δεν έχουν ρούχα. Όμως………
Όταν το αστυνομικό δελτίο σε μια μικρή πόλη σαν το Καστέλλι είναι γεμάτο, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Διαρρήξεις – καταστροφές – ληστείες είναι τα νέα που καθημερινά γεμίζουν το δελτίο, αλλά και από ότι βλέπω και τον τοπικό τύπο. Πράγματα καθόλου φυσιολογικά, και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε, και το σπουδαιότερο να αναζητήσουμε τις αιτίες.
Όχι βέβαια με ερωτήσεις…….
- Τελικά τι γίνεται;
- Πού ζούμε ;
- Είμαστε ασφαλείς πλέον ; Μήπως μοιάσαμε σε όλους αυτούς που καθημερινά γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων δικαίως αγανακτισμένοι;
-Ποιος φταίει ; ……….. Γιατί σίγουρα ούτε λύση δεν θα βρούμε, αλλά ούτε θα έχομε αποτελέσματα.
Η αλήθεια είναι ότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη στην πόλη μας δεν είναι επαρκής και ιδιαίτερα η αστυνόμευση τις μεταμεσονύκτιες ώρες είναι αρκετά προβληματική. Θεοσκότεινοι δρόμοι- θεοσκότεινα μαγαζιά -αστυνόμευση μικρή, να λοιπόν η ευκαιρία των μακρυχέρηδων.
Μια μεγάλη επαρχία σαν την δική μας χρειάζεται δυνατή αστυνόμευση και ιδιαίτερα τους μήνες αυτούς που ο κάθε λογής λάθρο-νόμιμος μετανάστης ή ντόπιος, βρίσκει το έδαφος ανοικτό. Τα παθήματα μας πολλά αλλά κάθε χρόνο κάνουμε ότι δεν τα θυμόμαστε.
Η φετινή σοδειά δεν είναι καλή, και κατά που φαίνεται σε 2-3 μήνες όλοι μας θα έχουμε τελειώσει το μάζεμα. Τι θα γίνει λοιπόν μετά όλος αυτός ο λαός που καρτερικά προς το παρόν περιμένει στις πλατείες; Προσοχή λοιπόν.
Υ.Σ Δεν είμαι ρατσιστής, και δεν φωνάζω ότι όλοι οι μετανάστες είναι κακοί ή κλέφτες, αλλά όπως και να το κάνουμε ο φόβος η άγνοια η παραπληροφόρηση, η ανασφάλεια, μας σπρώχνει πρώτιστα να βρούμε εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υ.Σ Δεν είμαι ρατσιστής, και δεν φωνάζω ότι όλοι οι μετανάστες είναι κακοί ή κλέφτες, αλλά όπως και να το κάνουμε ο φόβος η άγνοια η παραπληροφόρηση, η ανασφάλεια, μας σπρώχνει πρώτιστα να βρούμε εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα τους.

Παρ' όλα αυτά δεν είδα να αναφέρεις κάπου την αλλαγή των ελλήνων ως προς τις αξίες τους, ανάγκες τους, τρόπο ζωής κτλ παρά μόνο για τους μετανάστες που υπάρχει περίπτωση να οδηγούνται σε παρεμβατικότητες λόγω της κατάστασής τους.
Όταν θα σταματήσει να έχει μεγαλύτερη σημασία το "φαίνεσθαι" (αυτοκίνητο, κινητό, μάρκες ρούχων, σπίτι, επάγγελμα, φύλλο, καταγωγή κτλ)από το "είναι", τότε θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά πέστο στην γιαγιά της επαρχίας, πες το στον παππού !! Εγώ απλά λέω οτι αν ο μετανάστης, ο Έλληνας, ο κάθε άνθρωπος έχει δουλεια είναι και φαίνεται κύριος ! Το θέμα τι γίνεται όταν δεν έχει δουλειά ; Τι γίνεται όταν κάποιοι τον σπρώχνουν ηθελημένα στην επαρχία για να ξεμπλοκάρει το Άστυ; Λύσεις βλέπεις;

karry είπε...

"Εγώ απλά λέω οτι αν ο μετανάστης, ο Έλληνας, ο κάθε άνθρωπος έχει δουλεια είναι και φαίνεται κύριος !"

Το να μην έχεις δουλειά τις περισσότερες φορές σε σπρώχνει αλλού, όντως. Σε αυτό που γράφεις όμως (και παραθέτω παραπάνω)διαφωνώ... Επειδή μιλάς στο μήνυμά σου για το αστυνομικό δελτίο θα σου θυμίσω ένα από τα τελευταία που άκουσα για το Καστέλι ... για αδέρφια που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας... ήταν έλληνες, είχαν δουλειά, ήταν κύριοι αλλά μόνο "φαινόταν" νομίζω. Δήλωσαν λέει πως κατείχαν αυτό το υλικό για ιδία χρήση... τι να πω...


Αυτό λοιπόν που λέω εγώ είναι ότι το αστυνομικό δελτίο έχει γεμίσει από καινούριες ειδήσεις που έχουν να κάνουν με μετανάστες και μη. Επίσης λέω ότι για να μην παραπληροφορείς και για να κάνεις πράξη αυτό που γράφεις και εσύ στο κλείσιμο του κειμένου σου

"...ο φόβος η άγνοια η παραπληροφόρηση, η ανασφάλεια, μας σπρώχνει πρώτιστα να βρούμε εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα τους."


δεν πρέπει να μιλάς μόνο για αυτά που κάνουν μόνο οι μετανάστες αλλά πρωτίστως για αυτά που κάνουν οι ντόπιοι

Ευχαριστώ για την προσοχή (o παραπάνω ανώνυμος είμαι)

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο ξαναλέω! Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να αλλάξω τα μυαλά της γιαγιάς ούτε του παππού. Μεταφέρω λίγο απο αυτά που ακούγονται.Όσο για το συμβάν της παιδεραστίας αυτοί δεν μπορούν δυστυχώς να κρυφτούν πλέον στην ανωνυμία. Είναι δακτυλοδειχτούμενοι κάτι που κάνει την ζωη τους αλλά και της οικογένειας των ακόμα δυσκολότερη ....τιμωρούνται.
Όσο για το πως κλείνω γράφω όμως "να βρούμε εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα τους" που δυστυχώς πολλές φορές δεν έχουν καμμιά σχέση με το συμβάν.