Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ! Μπράβο Δήμαρχε!

Πρόταση φιλοξενίας 15 παιδιών από την Παλαιστίνη με τις οικογένειές τους στην Κάντανο κατέθεσε χθες ο δήμαρχος της περιοχής Ευτύχιος Δασκαλάκης, με έγγραφό του προς την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Δασκαλάκης σημειώνει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε με αποτροπιασμό τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας. Γεγονότα θλιβερά και απόλυτα καταδικαστέα, αφού χαρακτηρίζονται από μαζικές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και παντελή απουσία σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Ο Παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται σκληρά, για πολλοστή φορά. Οι εικόνες που μεταδίδονται και οι πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή συγκλονίζουν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Οι νεκροί ξεπέρασαν ήδη τους 1.000, μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες και παιδιά. Χιλιάδες και οι τραυματίες, άμαχοι στην πλειονότητά τους, που αδυνατούν να έχουν, τις περισσότερες φορές, στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική», σημειώνει ο κ. Δασκαλάκης.
Και προσθέτει: «Στον τόπο μας, τη μαρτυρική Κάντανο, γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει δυστυχία, καταστροφή, θάνατος, αφού οι άνθρωποι αυτού του ιστορικού τόπου, οι πατεράδες και οι παππούδες μας, έχουν νιώσει στο πετσί τους, διαχρονικά, τη σκληρότητα του κατακτητή.
Αναπόφευκτα, λοιπόν, νιώθουμε κοντά μας, δίπλα μας, όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, που βιώνουν, σήμερα, τον όλεθρο, την παράνοια του πολέμου, τη δυστυχία, τον θάνατο. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε, πέρα από την όποια αλληλεγγύη μπορεί να εκφράσει ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να τείνουμε ουσιαστική χείρα βοηθείας προς τους συνανθρώπους μας, που ζουν το δικό τους δράμα, στην εμπόλεμη ζώνη της Λωρίδας της Γάζας. Με βάση όλα τα παραπάνω, σας γνωστοποιούμε ότι ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα και επιθυμεί να φιλοξενήσει στην Κάντανο 15 παιδιά από την Παλαιστίνη με τις οικογένειές τους, παρέχοντας ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σ' ένα περιβάλλον φιλόξενο και ειρηνικό. Οι λόγοι αυτής της πρωτοβουλίας είναι προφανείς», υπογραμμίζει ο κ. Δασκαλάκης.
Ο δήμαρχος Καντάνου ζητά την προσωπική παρέμβαση της υπουργού Εξωτερικών, προκειμένου η πρόταση του Δήμου «να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης. Εκτιμώ ότι οι λεπτομέρειες της πρότασης θα μπορούσαν να καθοριστούν σε συνάντησή μας, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Λάμπρου Κανελλόπουλου και εκπροσώπου της Παλαιστινιακής πλευράς, σε ημέρα και ώρα που εσείς θα ορίσετε», καταλήγει στο έγγραφό του ο κ. Δασκαλάκης.
.
Μακάρι να βρει μιμητές αυτή η ενέργεια !

Δεν υπάρχουν σχόλια: