Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟ ΙΡΑΚ Ο.... Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αθήνα και Βαγδάτη συμφώνησαν στην κατασκευή μνημείου για το Μέγα Αλέξανδρο, στο νότιο Ιράκ, στην περιοχή που δόθηκε στην αρχαιότητα η μάχη στα Γαυγάμηλα.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στην Αθήνα η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Ιρακινό ομόλογό της, Hoshyar Zebari. Οι δύο υπουργοί τόνισαν πως το μνημείο θα υπογραμμίσει την αλληλεπίδραση των πολιτισμών στην ανατολή. Όπως ανέφερε ο Ιρακινός υπουργός, «το μνημείο θα υποδηλώνει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο λαών».
Το μνημείο θα κατασκευαστεί κοντά στην πόλη Μοσούλη, όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν τα Γαυγάμηλα και το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε ισχυρή νίκη κατά των Περσών. Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα και εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ είχαν προσεγγίσει τη Βαγδάτη, προκειμένου να κατασκευάσουν μνημείο για το Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή Αρμπίλ στο Βόρειο Ιράκ.
ΠΗΓΗ strategy-geopolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: