Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ 207 ΧΡΟΝΩΝ !!!

Το 1802 ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Thomas Jefferson επεσήμανε το ακόλουθο: "I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standings armies. If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around the banks will deprive the people of all property until their children wake-up homeless on the continent their fathers conquered".

Μετάφραση:"Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι περισσότερο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από ότι τα εχθρικά ετοιμοπόλεμα στρατεύματα. Εάν ο Αμερικανικός λαός κάποτε επιτρέψει στις ιδιωτικές τράπεζες τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από αυτές, θα αποστερήσουν από τον αμερικανικό λαό όλη την περιουσία του και τα παιδιά μας θα ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που κατέκτησαν οι πατεράδες μας".

Απαιτείται επομένως αυστηρός έλεγχος της ελεύθερης οικονομίας, τραπεζικό σύστημα υπό σκληρά εποπτεία. Στη χώρα μας η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από την τράπεζα της Ελλάδος. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι τράπεζες δεν έχουν κοινωνικές ευαισθησίες είναι έμποροι χρήματος και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Καστανάκης Σεραφείμ
Επίτιμος διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Χανίων
ΠΗΓΗ: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: