Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Η ΚΗΔΕΙΑ

Τελικά η συνάντηση για τον τελευταίο ασπασμό έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου μας. Παρόντες άπαντες ακόμα και αυτοί που ως και χθες μας προσπερνούσαν σιγοσφυρίζοντας αδιαφορώντας για την κατάσταση της αποθανούσας ΑΝΕΝ, σήμερα όμως
όλοι εδώ για την «μακαρία».
Εδώ και τα τοπικά κανάλια αυτά που «ψοφάνε» για κάτι τέτοια …. «Πάμε να τραβήξουμε κανένα βουλευτή καμιά δήμαρχο ή σύμβουλο και μετά όλο και κάτι θα βρούμε να τσιμπήσουμε» κηδεία είναι, όλο και κάτι θα έχει, πορτοκαλαδίτσα, βουτηματάκια.


Βέβαια επειδή και οι μεν αλλά και οι δε βιάζονται πολύ, αλλά και τα γεγονότα τρέχουν, θα πάρουμε τις δηλώσεις των δακρύβρεκτων ντόπιων παραγόντων, πριν την οριστική ταφή, εξάλλου ποιος θα καταλάβει πότε το κάναμε; Έτσι εύκολα, οι απότομα προκύψαντες υποστηρικτές μας, θα μπορούν άνετα όταν ηθελημένα το κινητό κτυπήσει, να επικαλεστούν αναλυμένες υποχρεώσεις και να την κάνουν με … «τις μύτες» των μοκασιών τους.
Συμπέρασμα πρώτο, κανείς μα κανείς δεν είχε καταλάβει 3-4 χρόνια τι συμβαίνει σε αυτήν την μικρή περιοχή του Νομού μας, κανείς δεν είχε καταλάβει τα παιχνίδια της μαμάς ΑΝΕΚ που κάθε μέρα έσφιγγε όλο και περισσότερο τον λαιμό του «παιδιού της» και το κατάντησε σε αυτό το σημερινό χάλι.
Τρανό παράδειγμα δήμαρχος που κατοικοεδρεύει μια ασκελιά δρόμο από το Καστέλι που δεν ξέρει που πάει το πλοίο της ΑΝΕΝ όλα αυτά τα χρόνια.
Φυσικά η διοίκηση της ΑΝΕΝ απούσα, (ά ρε ένα χέρι ξύλο που θέλουν μερικοί) όπως και ο Νομάρχης, ευτυχώς ήταν οι εξουσιοδοτημένοι του νομαρχιακοί σύμβουλοι, απούσα βέβαια για άλλη μια φορά η κοινωνία του Καστελιού, αυτό δεν είναι έκπληξη αλλά θα πρέπει να ερευνηθεί διότι είναι πρωτάκουστη αυτή η παρατεταμένη αδιαφορία, απ΄όλα.
Συμπέρασμα δεύτερο, δεν θα κλείσουμε κανένα δρόμο, δεν θα κάνουμε απεργία πείνας, δεν θα κάψουμε ομοίωμα του καραβιού, θα πάμε όμως όλοι με την ΑΝΕΚ στην Αθήνα για να παραδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Παπαληγούρα-όχι στον δικό μας τον άντρα τον συγχωρεμένο-αλλά σ΄εκείνον τον υπουργό της γαλάζιας κυβέρνησης.
Συμπέρασμα τρίτο και τελευταίο, αυτήν την περιοχή, τον όμορφο τόπο μας, που κάποτε τον είπα «χώρα των Μαλάουι» και κατηγορήθηκα από όλους γι αυτό, θέλω να ζητήσω μια ειλικρινή συγνώμη για την τότε αυθάδεια μου, από τούδε και πέρα θα τον λέω ο τόπος του ……..τίποτα, και του κανένα. Γιατί να κατηγορώ τους Μαλάουι…….. για κάτι που δεν φταίνε;

Στα σαράντα μην ξεχάσετε να έλθετε θα μοιράσουμε και κόλλυβα, θα΄χουμε και καφεδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: