Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ



" Και τώρα βλέπω καθαρά τι νόημα είχαν όλες εκείνες οι στερήσεις των φοιτητικών μου χρόνων. Τώρα βλέπω καθαρά πόσο μεγάλο νόημα είχε εκείνο το μάθημα της παιδείας δια του πόνου. Τώρα βλέπω καθαρά πως ένας, που είχε όνειρο του να γίνει παρηγορητής των φτωχών και των δυστυχισμένων, έπρεπε οπωσδήποτε να γνωρίσει τη μοίρα των ανθρώπων αυτών"

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

"Αν εμείς οι κληρικοί γινόμασταν σταυροφόροι μιας νέας κοινωνίας με ουσιαστική δημοκρατία, πνευματικότητα και ανθρωπιά, θα είχαμε, ίσως, πάει πρώτοι στην Μακρόνησο και δεν θα χρειαζόταν ν΄ακολουθήσει εκεί όλος ο κόσμος που βασανίστηκε και φαρμακώθηκε εθνικά"

Όταν συνάντησε τον Μάνο Κατράκη

Από το βιβλίο "ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ" Κεντρική διάθεση : ΑΘΗΝΑ -Χρονικά Κισάμου και Σελίνου -Λέκκα 12 210 3236025 Κίσαμος -Φαρμακείο Κατάκη Παντελή -Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: