Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ !

Σάββατο βράδυ είχαμε ένα τροχαίο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στο ύψος του ΟΤΕ. Ένας απρόσεκτος πεζός περνά κάθετα τον δρόμο και το ατύχημα δεν αργεί να γίνει! Ο άνθρωπος πονάει και υποφέρει είναι πεσμένος στην δεξιά μεριά του δρόμου μες στα αίματα. Ευτυχώς από τις παρακείμενες καφετέριες κάποιοι σπεύδουν και βοηθούν τον μεσήλικα, ο τραυματίας φαίνεται να μην έχει τίποτα σοβαρό, αλλά πονάει πολύ στην μέση και τον μεταφέρουν με ιδιωτικό αμάξι στο κέντρο Υγείας Κισάμου, για τις πρώτες εξετάσεις. Η πρώτη διάγνωση στο Κ.Υ μιλάει για κάταγμα στην σπονδυλική στήλη και κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του στο γενικό νοσοκομείο Χανίων. Αλλά πως;
Δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο (Έχει συμπληρώσει λένε τις ώρες). Μάλιστα κύριοι υπάρχει ασθενοφόρο και δεν υπάρχει οδηγός, για να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο. Φυσικά ο τραυματίας μεταφέρθηκε ιδιωτικά ! Ευτυχώς που υπάρχει ανθρωπιά από τους ντόπιους, γιατί αλλιώς πάνε να μας ξεγράψουν από τον χάρτη.
- Εύγε κύριοι όποιοι και αν είναι αυτοί που Σαββατόβραδο ακινητοποιούν το ασθενοφόρο.
Η ιστορία μας θα μπορούσε να τελειώσει εδώ, αλλά έλα σου που κάποιοι πήραν και την αστυνομία για το συμβάν! Η αστυνομία ήλθε στον τόπο του ατυχήματος μετά από δίωρο και αφού ο αστυνομικός δικαιολογήθηκε ότι ήταν μόνος του.
- Εύγε ξανά κύριοι που Σαββατόβραδο αφήνεται μια πόλη 6000 κατοίκων με ένα αστυνομικό!! Τελικά πλήρη απαξίωση των ανθρώπων της επαρχίας. Φυσικά δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που συμβαίνουν αυτά στην πόλη μας, αλλά τουλάχιστον κάποιος θα πρέπει να ενδιαφερθεί επιτέλους ώστε το ασθενοφόρο να έχει οδηγό, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που υπάρχουν τόσοι επισκέπτες και οι περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν έξω προς διασκέδαση. Τι θα γινόταν αν είχαμε τίποτα σοβαρότερα περιστατικά; Στα κανάλια θα δικαιολογούσαμε την αδιαφορία μας !
- Αίσχος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: