Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ των ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σχετικά με το θέμα των μεταναστών, φαίνεται καθαρά πλέον ότι δεν μπορούν να ζήσουν άλλο στην Κίσαμο, μιας και δεν υπάρχουν καθόλου δουλειές, έτσι οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν για την πρωτεύουσα. Αυτό γίνεται αντιληπτό και κατά στην διάρκεια του καθημερινού συσσιτίου στον Άγιο Σπυρίδωνα, που όλο και περισσότεροι ζητούν από τον εφημέριο, παπά Μανώλη εισιτήρια για την Αθήνα με το καράβι.
Από ότι ξέρω η ΑΝΕΚ, με την μεσολάβηση τοπικών φορέων έδωσε 60 εισιτήρια με 50% έκπτωση. Φυσικά ούτε λόγος για το αν φτάνουν.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι μια καλή ευκαιρία για όποιον θέλει να φύγει είναι και με το καράβι της άγονης γραμμής που κάθε Πέμπτη μετά τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα
καταλήγει στον Πειραιά. Για να το ψάξουν οι υπεύθυνοι.
Ευκαιρία να ενισχύσουμε την γραμμή μας, έστω και με αυτόν τον τρόπο, αφού δεν έχουμε .....άλλον.
Όσο για την φετινή κατάσταση με τους μετανάστες, ας μας γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν. Πιστεύω ότι στην Κίσαμος δεν μπορεί να μένουν παραπάνω από 200-250 εποχιακοί μετανάστες, οι παραπάνω δημιουργούν πρόβλημα και στην πόλη αλλά και στους υπόλοιπους μετανάστες που πραγματικά θέλουν να δουλέψουν.
Εξάλλου τις τελευταίες μέρες και όσο υπήρχαν αναδουλειές, το αστυνομικό δελτίο ήταν γεμάτο με φασαρίες μεταξύ τους. Άραγε τι θα γίνει στους επόμενους μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια: