Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

Ανάληψη ευθύνης για τον προχθεσινό εμπρησμό στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου έγινε χθες το απόγευμα, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στα “Χανιώτικα νέα” από ομάδα που υπογράφει ως: “Εμπρηστές ενάντια στη λήθη”.
Η ίδια ομάδα είχε αναλάβει την ευθύνη για τους εμπρησμούς στο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Τζανακάκη αλλά και στο πολυτελές αυτοκίνητο Χανιώτη επιχειρηματία που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2008. Στο χθεσινό της e-mail, που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης Indymedia, η ομάδα “Εμπρηστές ενάντια στη λήθη”, αναφέρει μεταξύ άλλων:“
OΣΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ... Η εργασία στις μέρες μας δεν είναι απλά η παραγωγή υλικών αγαθών αλλά κάτι πολύ περισσότερο: ένα σύστημα υποδούλωσης, μια διαδικασία παραγωγής αλλοτριωμένων, εξημερωμένων συνειδήσεων. Καθημερινά και εφ' όρου ζωής, η ύπαρξή μας περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από την εργασία είτε ασφυκτιώντας σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας προετοιμαζόμενοι για αυτή είτε αγωνιώντας για την εύρεση δουλειάς υπό τον φόβο της ανεργίας και της ανέχειας, είτε τελικά ξεπουλώντας σε κάποιο αφεντικό 8 - 12 ώρες από τη μέρα μας μέσα σε κάποιο εργασιακό κάτεργο. Βέβαια, εμφανίζεται το εξής παράδοξο: όσο πιο πολύ να εργάζεσαι, τόσο πιο πολλά να σου λείπουν. Και αυτό γιατί σε μια ιεραρχικά δομημένη κοινωνία, τον μόχθο της κοινωνικής πλειοψηφίας καρπώνεται αποκλειστικά μια ισχυρή μειοψηφία, που αυξάνει τον πλούτο της και κολυμπάει στα κέρδη, ενώ το κοινωνικό σύνολο βουλιάζει στον πάτο. Τελικά, μαζί με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για ευκαιρίες, καριέρα, ευημερία, χάνουμε και την ίδια μας τη ζωή που ξεγλιστρά και διαφεύγει μέσα από τα χέρια μας. ...
ΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ....Μέσα σε αυτή τη διαρκή συνθήκη επιβαλλόμενου καταναγκασμού, κάποιοι παραμένουν ανυποψίαστοι και ευχαριστημένα πειθήνιοι, κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται αλλά δεν παύουν να υπακούουν αναβάλλοντας συνεχώς κάθε μορφή αντίδρασης και κάποιοι άλλοι οπλίζονται και αποφασίζουν να δραπετεύσουν με κάθε κόστος. Στους τελευταίους ανήκει και ο Γιώργος Βούτσης - Βογιατζής ο οποίος σε μια προσπάθεια να επαναορίσει με αξιοπρέπεια τους όρους διαβίωσής του, απαλλοτρίωσε ένοπλα την Εθνική Τράπεζα στου Γκύζη στην Αθήνα στις 3/10/07”.Στη συνέχεια μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η ληστεία μιας τράπεζας αποτελεί μια αξιοπρεπή επιλογή αντίστασης στην επιβαλλόμενη κανονικότητα και άρνησης του εργασιακού εκβιασμού στον οποίο μας έχουν εγκλωβίσει. Η επανοικειοποίηση του λεηλατημένου από κράτος και αφεντικά κοινωνικού πλούτου που φυλάσσεται στις τράπεζες, ζημιώνει μόνο τις ίδιες τις τράπεζες και τις κρατικές υποσχέσεις για «τάξη» και «ασφάλεια». Δεν είναι τυχαίο που οι τράπεζες θωρακίζονται και το κράτος εξοπλίζεται αστυνομικά και νομικά για την καταπολέμηση της γιγάντωσης του φαινομένου των ληστειών που τροφοδοτούν οι συνθήκες βαθιάς συστημικής οικονομικής κρίσης.
ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ... ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣ τις 17/3/09 το βράδυ, φορέσαμε ξανά τις κουκούλες μας (μιας και είναι το θέμα των ημερών στα κανάλια), εισβάλαμε και πυρπολήσαμε την Εθνική Τράπεζα στα Κουνουπιδιανά Χανίων (άλλη φορά να βάζετε όλα τα ρολά μέσα σε μία μέρα, γιατί η νύχτα και η φωτιά θα σας χαλάνε τα σχέδια), αποστέλλοντας με αυτό τον τρόπο ένα χαιρετισμό και ένα μήνυμα. Ο χαιρετισμός πάει στον φυλακισμένο σύντροφο Γιώργο Βούτση - Βογιατζή”.
Καταλήγοντας οι “Εμπρηστές ενάντια στη λήθη” ανάμεσα σε άλλα σημειώνουν:
“Το μήνυμα με παραλήπτες όλους και κανέναν, στα Χανιά και παντού, είναι πως δεν αρκεί να μιλάς ενάντια στις τράπεζες, την εργασία, την οικονομία, πρέπει και να πράττεις ενάντιά τους. Η αγανάκτηση και η οργή που δεν μετουσιώνεται σε εξεγερτική δράση, βαλτώνει στη στασιμότητα, την «άσφαιρη» κριτική, τη γραφικότητα. «Η ίδια η επαναστατική δράση ακόμη και το γεγονός ότι εξοπλιζόμαστε, ότι προετοιμαζόμαστε, ότι εφοδιαζόμαστε, το γεγονός ότι προβαίνουμε σε πράξεις που παραβιάζουν την αστική νομιμότητα, δημιουργεί μια συνείδηση, μια οργάνωση και επαναστατικές συνθήκες» (Τουπαμάρος). Πιστεύουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι αρκετά αποφασισμένοι να επαναστατήσουν, αρκετά δυνατοί να πολεμήσουν. Χρειάζεται πρώτα να το συνειδητοποιήσουμε και ύστερα να συντονίσουμε το βήμα μας με τον ρυθμό της καταιγίδας.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΤΣΗ - ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Πύρινη Αλληλεγγύη
Εμπρηστές ενάντια στη λήθη”.
πηγή: Χανιώτικα Νέα

1 σχόλιο:

spooky είπε...

Τώρα να γίνω ΠΟΛΥ κακός με τους... "Εμπρηστές ενάντια στη λήθη" ή θα μου κάψουν το σπίτι;

Είναι τυχαίο ότι αυτοί οι αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά ζητούν την αποφυλάκιση του Βούτση Junior, γιου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως είναι τυχαίο το χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα στα Κουνουπιδιανά; Από αυτό και μόνο καρφώνονται και αποδεικνύουν αυτό που λέω εδώ και καιρό, ότι είναι τα κατοικίδια της εδώ ΕΑΑΚ.

Να ξεκουμπιστούν απ'το Πολυτεχνείο, γιατί αρκετά το έχουν μαγαρίσει. Και μαζί να πάρουν και ΕΑΑΚίτες, ΠΚΣίτες, ΔΑΠίτες, ΠΑΣΠίτες κι όλο το κακό αυτό συναπάντημα.