Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΥΑ

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κισάμου
Κίσαμος, 10 Μαρτίου 2008

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Αποτελεί κοινή πεποίθηση στην περιφέρεια της Δυτικής Κισάμου ότι ο διαχωρισμός του Δήμου της Μηθύμνης από αυτόν της Κισάμου δεν υποστηρίζεται από κάποια ιστορικά, γεωγραφικά, οικονομικά η κοινωνικά δεδομένα. Οι πρώην κοινότητες που σήμερα αποτελούν τον Δήμο Μηθύμνης είχαν ανέκαθεν σημείο αναφοράς, εμπορικό, οικονομικό, γεωγραφικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο την πόλη της Κισάμου. Η διαίρεση που έγινε με το Σχέδιο « Ι. Καποδίστριας», ήταν απολύτως τεχνητή, προϊόν διστακτικότητας αλλά και σκοπιμοτήτων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σφάλματα του εγχειρήματος των συνενώσεων των ΟΤΑ στην Κρήτη.
Οι δυσμενείς συνέπειες του γεγονότος αυτού είναι ήδη άμεσα ορατές. Η επαρχία της Κισάμου και ειδικότερα η Δυτική πλευρά της, κατακερματισμένη και ασυντόνιστη ευρίσκεται συνεχώς στο περιθώριο των εξελίξεων και αδυνατεί να έχει αυτοδύναμη ουσιαστική παρέμβαση στο αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό «γίγνεσθαι» του τόπου. Η αναγκαιότητα για την δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου στην περιοχή είναι κάτι περισσότερο από προφανής και επιτακτική.
Το μεγάλο έργο της Αποχέτευσης του Κόλπου της Κισάμου (Βιολογικός Καθαρισμός) το οποίο πρέπει άμεσα να λειτουργήσει αντιμετωπίζοντας πολλά και δύσκολα εμπόδια, αλλά και εξαιρετικά υψηλό κόστος λειτουργίας, ιδιαίτερα στο αρχικό του στάδιο, αποτελεί ένα ακόμα ουσιαστικό παράγοντα που επιβάλλει την εθελοντική ένωση των Δήμων της Κισάμου και Μηθύμνης σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 3 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων). Το άρθρο αυτό, εκτός των άλλων, προβλέπει και ειδική οικονομική ενίσχυση των Δήμων οι οποίοι δημιουργούνται από αυτή την διαδικασία.
Για τους παραπάνω λόγους και για όσους ακόμα επιφυλασσόμεθα να προσθέσουμε κατά την εισήγηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σας παρακαλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 95 του Ν.3463/2006 να συγκαλέσετε, μέσα στην νόμιμη προθεσμία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:
« Έναρξη διαδικασίας για την ένωση των Δήμων Κισάμου και Μηθύμνης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 3463/2006. Χρονοδιάγραμμα ενεργειών.»

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Κισάμου

1. Καλαϊτζάκης Γεώργιος
2. Καστανάκης Σπυρίδων
3. Καστανοπουλάκης Κωνσταντίνος
4. Κατζουράκης Νικόλαος
5. Κουνελάκης Στυλιανός
6. Μπαριωτάκης Στυλιανός
7. Σκορδυλάκης Γεώργιος

3 σχόλια:

fotio είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
fotio είπε...

Μάλλον "επιτέλους κάποιοι που βλέπουν λίγο ποιό μακρυά" ήθελες να γράψεις, ιδιοκτήτα, εκτός και αν η λανθάνουσα γλώττα τροφοδοτείται απο τις παρακάτω συμπτώσεις:
1)Ομογενοποίηση της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου, και
2)Άοκνη εργώδης καιχωρίς επιφυλάξεις στήριξη του Γ.Κ ως νέου σωτήρα...της Κιάμου

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Όπως θέλεις πάρτο. Όσο για το άοκνη εργώδης στήριξη είναι δικής σου ορολογία. Αλλά επειδή άλλος είναι ο Παπαδάκης και άλλος εσύ (Ioannis και ανώνυμος) μάθε ναι πράγματι ψάχνω όπως και όλο το Καστέλλι τον νέο ντοπιοσωτήρα.
Φτάνουν πια οι τηλεκατευθυνόμενοι.
Προσωπολάτρεια δεν κάνω αλλά όταν βλέπω κάτι σωστό το στηρίζω.