Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΕΙΠΕ !

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κισάμου, σχετικά με τους όμορους δήμους Κισάμου και Μυθήμνης
" Έχω την άποψη, η οποία στηρίζεται και σε άλλα δεδομένα, ότι ο διαχωρισμός του Δήμου Κισάμου με τον Δήμο Μυθήμνης δεν υποστηρίζεται ούτε από οικονομικά, ούτε από γεωγραφικά δεδομένα, ούτε από πολιτιστικά, από τίποτα. Είναι ένας διαχωρισμός που έγινε μες στη βιασύνη της εφαρμογής του Καποδίστρια 1, ένα από τα σφάλματα του Καποδίστρια 1. Οι δύο Δήμοι πρέπει να είναι ένας και μάλιστα τις αμέσως προσεχείς μέρες, που θα έρθει και το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κισάμου, εμείς θα καταθέσουμε πρόταση για να αρχίσει η διαδικασία της εθελοντικής συνένωσης των δύο δήμων. Τι θα κερδίσουμε από αυτήν την ιστορία; Θα κερδίσουμε τα πριμ, τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. Όταν δύο δήμοι συνενώνονται εθελοντικά, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, υπάρχουν συγκεκριμένα πριμ, bonus για την ενέργεια αυτή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: