Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΑΡΩΜΑ .....ΚΡΗΤΗΣ

Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για όλες τις εποχές του χρόνου.
Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στο Βερολίνο και στην έκθεση τουρισμού που πραγματοποιείται εκεί από 11 έως 15 Μαρτίου. Καταλυτική είναι η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου που συμμετέχει με τους άλλους νομούς, στο περίπτερο της Κρήτης, έχοντας στόχο την τουριστική προβολή του νησιού. Το «Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού», είναι η μεγαλύτερη τουριστική εκδήλωση στον κόσμο και φέτος συμμετέχουν 11.000 εκθέτες από 180 κράτη σε συνολική έκταση 160.000 τ.μ. Η νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Γερμανούς δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ, με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Κρήτης, αναφέρθηκε στις ομορφιές της Κρήτης και στις εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού για όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ τόνισε ότι «θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία και θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στην Ελλάδα, στο νησί μας στην Κρήτη, στο νομό μας στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη, το νοτιότερο μέρος της Ευρώπης, πύλη προς την Ασία και την Αφρική. Στην Κρήτη του πολιτισμού. Στην Κρήτη με τις απέραντες παραλίες, με τις φυσικές της ομορφιές, με τους φιλόξενους ανθρώπους. Στην Κρήτη, με τις πολλές επιλογές για την τουριστική διαμονή από πολυτελείς υποδομές μέχρι αγροτουριστικές επιχειρήσεις στην ενδοχώρα του νομού. Στόχος μας για την Κρήτη και το νομό μας, το Ηράκλειο, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για 12 μήνες, για όλες τις εποχές του χρόνου. Υπάρχουν εξάλλου εναλλακτικές μορφές τουρισμού, από τη θάλασσα μέχρι το βουνό, που καλύπτουν τις απαιτήσεις του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Ερχόμενοι στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε την κρητική διατροφή, τα παραδοσιακά μας προϊόντα, με πιστοποίηση ονομασίας προέλευσης, παγκοσμίως γνωστά για τη διατροφική τους αξία και δεκάδες άλλα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία παρασκευάζουν συνεταιρισμοί και ενώσεις. Στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, θα σας περιμένουν φιλόξενοι άνθρωποι, με χαμόγελο και ανοιχτή καρδιά». Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διανέμει έντυπο διαφημιστικό υλικό στα Γερμανικά, αφίσες και DVD, για την προβολή της Κρήτης, ενώ παράλληλα προσφέρει παραδοσιακά κρητικά εδέσματα στους επισκέπτες, όπως ξεροτήγανα, ρακί, τυρί, παξιμάδι, προβάλλοντας την κρητική φιλοξενία και τη λαϊκή παράδοση της Κρήτης.

Η δικιά μας νομαρχιακή επιτροπή τουρισμού, μαζί με πολλούς ξενοδοχειακούς παράγοντες βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην Σουηδία !

Δεν υπάρχουν σχόλια: