Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 5

Πόλη... “ελεύθερη” από κινητά, εξακολουθεί να παραμένει η Κίσαμος! Εδώ και μια εβδομάδα, δεν υπάρχει σήμα καμίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, λόγω διακοπής της λειτουργίας των κεραιών, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων......
Οι 6000 κάτοικοι της κωμόπολης εμφανίζονται προβληματισμένοι από το ότι έχουν μείνει εκτός δικτύου. Το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης το μεταφέρουν όμως στις εταιρείες, καθώς υπογραμμίζουν ότι θα μπορούσαν να είχαν τις κεραίες σε σημεία της κωμόπολης που να απέχουν από σχολεία και από κατοικίες αλλά δεν το έκαναν. Μάλιστα ορισμένοι επαγγελματίες λένε ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά των εταιρειών.

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων
Τη στήριξή της στους πολίτες της Κισάμου για το θέμα των κεραιών εκφράζει η "Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων" επιρρίπτοντας ευθύνες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
"Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για την παύση της λειτουργίας των κεραιών και η απόφασή του έγινε γνωστή στους ενδιαφερόμενους δικηγόρους από τα τέλη Φεβρουαρίου. Από τότε, δηλαδή ένα διάστημα περίπου 40 ημερών, οι εκπρόσωποι των εταιρειών (και των τριών!) δεν έκαναν κάποια κίνηση για τη μετεγκατάσταση των κεραιών στα υψώματα γύρω από την πόλη μας ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που να εξασφαλίζει την ασφάλεια του πληθυσμού, με αποτέλεσμα τη μέρα που τους επιδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου (πριν 5 μέρες συγκεκριμένα), να σταματήσουν την εκπομπή από τις κεραίες, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης της περιοχής της πόλης της Κισάμου.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη δυσφορία στους συνδρομητές των εταιρειών αυτών, ιδιαίτερα σε όσους είναι απαραίτητο το κινητό. Επειδή ξέρουμε ότι είναι τεχνικά πολύ εύκολο να εγκατασταθεί μια κεραία που να καλύπτει τη συγκεκριμένη περιοχή, και ότι εύκολα μπορεί να βρεθεί χωράφι για ενοικίαση, η καθυστέρηση της μετεγκατάστασης μπορεί να ερμηνευτεί μόνο σαν πράξη εκδίκησης και υπόθαλψης κλίματος αντιπαράθεσης ανάμεσα στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας και στους φορείς που αντιδρούν στις αυθαιρεσίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας".
Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καταγγέλλει τη συγκεκριμένη εκβιαστική πρακτική και καλούμε όλους τους πολίτες να βάλουν πάνω από όλα τα κερδοσκοπικά συμφέροντα (αλλά και την προσωπική συνήθεια), τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι νόμοι. Επισημαίνουμε πως ο χρήστης κινητού μπορεί με λίγη προσοχή (π.χ. χρησιμοποιώντας ανοιχτή ακρόαση ή ακουστικά) να προστατευτεί πλήρως από την -έστω αυξημένη- ακτινοβολία του δικού του κινητού. Όμως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται 24 ώρες το 24ωρο την ακτινοβολία μιάς κεραίας λίγα μέτρα από το σπίτι του, απλά και μόνο γιατί έτσι συμφέρει τις εταιρείες. Πιστεύουμε πως, αν εγκαταλειφθεί η παραπάνω πρακτική, και με καλή θέληση, μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις εταιρείες και την τοπική κοινωνία προς όφελος του συνόλου."

ΠΗΓΗ: Χανιώτικα Νέα

4 σχόλια:

Lampa είπε...

Πραγματικά λέτε ότι θέλετε...

Ανώνυμος είπε...

Ότι να ναι,μείνετε στο σκοταδισμό σας

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Απορώ. Γιατί μόνο το δημοσίευμα των ΧΝ και όχι και του Νέου Κήρυκα το οποίο είχε και δηλώσεις τοπικών παραγόντων της Κισάμου, μια απο τις οποίες την φιλοξένησες (της δημάρχου);
Όχι επειδή το άρθρο το έγραψα εγώ, αλλά γιατί με ενοχλεί ο υπόγειος "ρατσισμός" κατα του Νέου Κήρυκα που διαπιστώνω συχνά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι Οικολόγοι.

ξεκαθαρίστε κάποια απλά πράγματα στο μυαλό σας:
1) ό,τι εκπέμπουν οι κεραίες, εκπέμπουν όλες οι ηλεκρικές συσκευές, κάποιες μάλιστα πολύ περισσότερο 2) Σε όλο τον "πολιτισμένο"? κόσμο οι κεραίες μπαίνουν μέσα στις πόλεις και έχουν πολύ μικρή ισχύ 3) Λέτε οι "κακές" εταιρίες να μπορούσαν να τις βάλουν στα βουνά και να μην το έκαναν? μιας και θα είχαν ελάχιστο κόστος.. 4) οι δικηγόροι που το ήξεραν από το Φεβρουάριο μάλλον θα ήταν οι "ξενόφερτοι" που γυρίζουν την Ελλάδα για το ίδιο θέμα και θύμα.. 5)Θέλω να δω τι θα λένε οι ξενοδόχοι στους τουρίστες ή μήπως να τους δίνουν το τηλέφωνό σας να τους εξηγήσετε εσείς περί "νομιμότητας" και "προστασίας της υγείας"? Θα φωνάξουν τα κανάλια της πατρίδας τους να ζήσουν την εμπειρία μιας "mobile free zone"..
Τα καταφέραμε! Διώξαμε τις κεραίες! Γίναμε γνωστοί!