Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

H Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου, ενέκρινε στις 17 Φεβρουαρίου του 2009, -με 43 ψήφους υπέρ, μία λευκή και 3 κατά- έκθεση με τίτλο «σχετικά με τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία». Η έκθεση αυτή συζητήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις αρχές Απριλίου και υπέρ ψηφίστηκε συντριπτικά με 559 υπέρ, 22 κατά, 8 λευκά. Εισηγήτρια ήταν η κυρία Frédérique Ries.
Η έκθεση αυτή αποτελεί κόλαφο για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την προπαγάνδα τους. Χωρίς να μπαίνει στην επιστημονική αντιδικία, η έκθεση, αποδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό και προτείνει μια σειρά από μέτρα, που έχουν πια την έγκριση και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Το σημαντικό είναι ότι με αυτή την απόφαση ενισχύονται τα επιχειρήματα των πολιτών που αντιδρούν στην ασυδοσία εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές. Στην ουσία το Ευρωκοινοβούλιο αποδέχεται και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Παίζουμε με την δημόσια υγεία και αυτό πρέπει να σταματήσει.
Ολόκληρη έκθεση http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A6-2009-0089+0+DOC+XML+V0//EL
Το παραπάνω κειμενάκι το βρήκα στο μπλοκ http://http://sfinesnaps.blogspot.com/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψεύδεσθε καμμία αλλαγή στα όρια στην Ευρώπη και η απόδειξη η παρακάτω δνση (επίσημη της Ε.Ε)

http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/04_scenihr/docs/scenihr_o_022.pdf

Σταματείστε την λασπολογία, οδηγείτε για προσωπικούς λόγους ανάδειξης τον τόπο σε οπισθοδρόμηση

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Eγώ ψεύδομαι όμως επώνυμα, εσύ απλά
μπες εδώ!http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A6-2009-0089+0+DOC+XML+V0//EL

Ανώνυμος είπε...

Τα σημαντικότερα απο αυτά που πρότεινε η κυρία ries είναι τα παρακάτω

1. προτρέπει την Επιτροπή να επανεξετάζει την επιστημονική βάση και την επάρκεια των ορίων των ΗΜΠ, όπως προβλέπεται στη σύσταση υπ’ αριθ. 1999/519/EΚ και να υποβάλλει έκθεση στο Κοινοβούλιο• η επανεξέταση θα πρέπει να διενεργείται από τη ΕΕΑΝΚΥ•(SCENIHR)/ Μα η SCENIHR έχει ήδη αποφασίσει για τα όρια!!!!
8. εκτιμά ότι, ενόψει του πολλαπλασιασμού των προσφυγών στη δικαιοσύνη και των μέτρων από την πλευρά των δημοσίων αρχών που ισοδυναμούν με αναστολή της εγκατάστασης νέου εξοπλισμού εκπομπής ΗΜΠ, είναι προς το συμφέρον όλων να προκριθούν λύσεις οι οποίες στηρίζονται σε διάλογο μεταξύ των παραγόντων της βιομηχανίας, των δημοσίων αρχών, των στρατιωτικών αρχών και των οργανώσεων ενδιαφερομένων κατοίκων όσον αφορά τα κριτήρια εγκατάστασης νέων κεραιών GSM ή γραμμών υψηλής τάσης, και να λαμβάνεται μέριμνα έτσι ώστε τουλάχιστον τα σχολεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι οίκοι ευγηρίας και τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να παραμένουν σε ασφαλή απόσταση, που θα καθορίζεται από επιστημονικά κριτήρια, από τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.

Στο πρώτο προτρέπει να μειωθούν τα όρια και στο δεύτερο να εξετάζεται με επιστημονικά δεδομένα ανά περίπτωση η τοποθέτηση κεραιών κοντά σε ομάδες ευαίσθητου πληθυσμού.

Που είναι η μείωση ορίων ???????????? η πρώτη παραπομπή που παρέθεσα ήταν η επίσημη θέση της ΕΕΑΝΚΥ (SCENIHR )

Προσοχή σε αυτά που γράφουμε δημιουργούμε κακές εντυπώσεις και στο τέλος οι απλοί πολίτες τραβάνε το λούκι...

Ανώνυμος είπε...

Και για την ιστορία μπείτε στο συνημμένο να δείτε πως πλασάρεται ο δικηγόρος και πως πουλάει http://www.ecocrete.gr/index.php?option=content&task=view&id=5471

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Που διάβασες στο κείμενο για μείωση ...ορίων αγαπητέ ανώνυμε

"Το σημαντικό είναι ότι με αυτή την απόφαση ενισχύονται τα επιχειρήματα των πολιτών που αντιδρούν στην ασυδοσία εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές. Στην ουσία το Ευρωκοινοβούλιο αποδέχεται και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο."
Καλά ούτε να διαβάσετε δεν ξέρετε;
Και επιτέλους γράψε ένα όνομα , όποιο κάνεις κέφι!

Ανώνυμος είπε...

Gizelle το καλλιτεχνικό μου