Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Κατάφερα και βρήκα τις τρεις αποφάσεις του μονομελούς πρωτοδικείου Χανίων σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν, όχι μόνο η Οικολογική πρωτοβουλία Κισάμου, αλλά ......και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, του 1ου Δημοτικού σχολείου, του 1ου Γυμνασίου Κισάμου, του 2ου Γυμνασίου, του 1ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου, 9 κατοίκων που οι κεραίες βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους, αλλά και του Δήμου Κισάμου, εναντίων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Το άξιο λόγου είναι, ότι η μια εταιρεία είχε πάρει δυο άδειες για να εγκαταστήσει την κεραία της, μια από την ΕΕΤΤ και μια από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, και τις δυο το 2002.
Ως και σήμερα ήξερα πως μόνο με την άδεια της ΕΕΤΤ την «στέλιωνες» τώρα βλέπω ότι οι εταιρείες έπαιρναν και άδεια από την αεροπορία , επειδή μάλλον φοβόντουσαν τις χαμηλές πτήσεις πάνω από το Καστέλλι των αεροπλάνων της Ολυμπιακής ......ήμαρτον !! Δεν σας το έλεγα εγώ, μπερδέψανε τα Καστέλλια .....για αλλού ήταν οι κεραίες και κατα λάθος μας τις εγκατέστησαν εδώ!!

Φυσικά και οι τρείς εταιρείες πρώτα έβαλαν τις κεραίες και μετά προσπαθούσαν να πάρουν τις υπόλοιπες άδειες. Φανταστείτε την τότε κρατική cosmote να προσπαθεί μετά από 10 χρόνια που είχε την κεραία της «στελιωμένη», να πάρει μελέτη περιβαλλοντική.


Το βαθύ κράτος……. Σε πλήρη αποσύνθεση και αποσάθρωση.

8 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣΨΑΡΑΚΗΣ είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ;
Οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Κίσσαμο. Πρέπει να κινηθούν γι' αλλού!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ;
Τα κινητά τηλέφωνα στην Κίσσαμο. Όλοι τα αφήνουν σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ζητάμε από τις εταιρίες να βάλουν αλλού τις κεραίες χωρίς άδειες...δηλαδή ΠΑΛΙ να "παρανομήσουν". Ωραίοι είμαστε, και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος.

Ας το καταλάβουμε. Παντού υπάρχουν κεραίες μέσα στις πόλεις. Δεν καλύπτουν οι κεραίες την πόλη από τους λόφους γύρω-γύρω...το καλοκαίρι έρχεται. Ας ετοιμαστούμε να πείσουμε τους τουρίστες να πετάξουν τα κινητά τους...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όλοι οι ανώνυμοι καταλαβαίνουν λάθος!
Εξάλλου τι μας νοιάζουν οι τουρίστες η ασφαλεια και η υγεία μας μας νοιάζει!!
Παυλής

Ανώνυμος είπε...

Καλό το χαμόγελο, αλλά προσοχή γιατί όταν είναι πολύ δυνατό, αφήνει δάκρυα. Μάθε να διαβάζεις αντικειμενικά τις αποφάσεις "αγαπητέ κύριε Γιάννη". Από τους 9 κατοίκους καλό είναι να μην ψεύδονται ο 1ος και ο 9ος, κατά σειρά στην δικογραφία, ότι είναι κάτοικοι Κισσάμου. Ο 1ος είναι ο κύριος Μιχαήλ Μπονατάκης του Φωτίου κατοίκου Κισσάμου του Νομού Χανίων, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, και ο 9ος είναι ο Παντελής Κατάκης του Δημητρίου, κατοίκου Κισσάμου του νομού Χανίων,Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Κοινά τα επαγγελματικά συμφέροντα, κοινές οικολογικές αντιλήψεις, και νοιάστηκαν για τον τόπο, αυτοί που κατάφεραν και αυτό που είχαν να το πουλήσουν, και να επενδύσουν μακριά απο αυτό τον τόπο που νοιάζονται και κόπτονται. Αλήθεια, η Οικολογική Πρωτοβουλία Κισσάμου, που λέει ότι εδρεύει νόμιμα στην Κίσσαμο Χανίων, που είναι κατατεθημένο το Καταστατικό της; Απο ότι βλέπω, ποτέ δεν κατατέθηκε μέχρι σήμερα στο Πρωτοδικείο Χανίων. Μήπως και αυτό είναι εισαγόμενο εκτός Κρήτης από μεγαλοδικηγόρους και κόμματα; Έπειδή το επίπεδο αρχίζει και χαμηλώνει πολύ, απο την άγνοια του κάθενος, και πρώτου εσένα, που χασκογελάνε, με την λέξη Αεροπορία Καστελλίου. Ακόμα και αυτή η άδεια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας χρειάζεται όχι μόνο για αυτήν την αδειοδότηση, αλλά και για πολλά άλλα επαγγέλματα στην Κίσσαμο. Η αμα8εια και το επιλεκτικο ψεμα ειναι κακος συμβουλος και παρολα αυτα γελαμε ακομα εεε?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Το να κρύβεσαι πίσω απο την ανωνυμία και να αποκαλείς τον άλλο με το όνομα του είναι μέγα λάθος!
Δεν μπαίνω σε ονόματα αυτό που κάνεις είναι κατι άλλο και δεν ταιριάζει στο μπλόκ μου.
Αν μπορείς να αποδείξεις οτι δεν υφίσταται η Οικολογική πρωτοβουλία Κισάμου εγώ θα το βάλω στην σελίδα μου, αλλά ξαναλέω με την ανωνυμία δεν κερδίζεται τίποτα, προσπαθήστε να αποδείξετε οτι οι κεραίες είναι ο.κ και μην ψάχνεται να βρείτε αν η γιαγιά του θείου της μαμάς ενός μέλους είναι τραβεστί.
Αλλά επειδή σε βλέπω να σκαμπάζςεις ΝΠΙΔ ξέρεις τι είναι, εκεί ανήκει και η Οικ.Πρωτ. Κισάμου είναι σωματείο.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Όσο αν ψεύδονται κάποιοι απο τους μυνητές .... ιδού η ρόδος ιδού και τα δικαστήρια !
Εγώ δεν πατρονάρω κανένα, κάνω το χόμπυ μου με ειλικρίνια και σεβασμό.
Φυσικά το χιούμορ είναι και αυτό μέσα στους κανόνες επικοινωνίας και όπως και να το κάνουμε ομορφαίνει και την ζωή μας.
Οσο για το επίπεδο αν χαμηλώνει ή αν ανεβαίνει, διάβασε τις δηλώσεις των τοπικών εκπροσώπων!
Εμείς απλά μεταφέρουμε γνώμες.

Γιώργος Κ. είπε...

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι. Λέμε συνέχεια για τις κεραίες ότι δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία. Τις βλέπω σε κάθε πόλη, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, παντού. Μάλιστα πρόσφατα διάβασα ότι μόνο στην Αττική, υπάρχουν 2.500 κεραίες μέσα στην πόλη. Και βλέπω και συνέχεια που λέτε για τις άδειες. Δηλαδή αν είχαν άδειες θα ήταν λιγότερο βλαβερές; Οι εταιρείες όταν δημιουργούν το δίκτυο, είαι χαζές και τις βάζουν μέσα στην πόλη, ενώ θα μπορούσαν να τις βάλουν σε δεκάδες σημεία σε βουνά γύρω απο το Καστέλλι; 'Εχουν γίνει μετρήσεις απο ότι ξέρω, και απο τα ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, και απο το Μετσόβειο Πολυτεχνείο που είχε και μόνιμο μηχάνημα μέτρησης, και απο την ΕΕΤΤ. Και επίσης μιας και λέμε ότι οι κεραίες είναι βλαβερές, εγώ ερωτώ, υπάρχει αποδεδειγμένα και επίσημα παγκοσμίως ένα χαρτί πο να αποδεικνύει ότι ο κεραίες είναι βλαβερές; Φυσικά και δεν υπάρχει! Αν υπήρχε εξάλλου δεν θα υπήρχαν πουθενά κεραίες! Και τέλος ήθελα να ρωτήσω και το τελευταιο. Ο Δήμος Κισάμου, πέρα απο το να υποστηρήξη αυτή την κίνηση των Οικολόγων, έκανε κάποια Δημόσια ομιλία στο Δήμο με κάποιον Κρατικό Φορέα στο αντικείμενο επάνω, ώστε να ενημερωθούνε οι πολίτες; Να δούμε τι λένε και οι ειδικοί. Απο αυτούς περιμένω να μάθω τι γίνεται. Το τι λέει ο καθένας δεν με ενδειαφέρει, γιατι πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει επίσιμα ότι οι κεραίες είναι βλαβερές. Ακούω μόνο για Αδειες και χαρτιά, τα οποία στο φινάλε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν έχει λόγω να μην έχει άδεια. Μήπως έχουν κατατεθεί τα χαρτιά χρόνια τώρα, και το Κράτος είναι αυτό που αργεί να τις εκδόσει; Γιατί στην Αθήνα απο ότι ξέρω, είναι πολλές η κεραίες που είναι σε αναμονή οι Αδειες τους. Και όπου και να μεταφερθούν, με το που θα λειτουργήσουν πιστεύεται ότι θα έχουν όλες αυτές τις Άδειες; Αν τότε δεν έχουν, θα φωνάζουν πάλι στο βουνό που θα βρίσκονται ότι δεν έχουν Αδεια? Το μόνο πάντως σίγουρο είναι ότι αυτές είναι οπισθοδρομικές κινήσεις για την Κίσσαμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Κ. περιγράφει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ την κατάσταση!! Σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις πόλεις υπάρχουν κεραίες. Ακριβώς επειδή είναι πολύ χαμηλής ισχύς. Οι κεραίες της κινητής δεν μπορούν να μπουν στα βουνά ακριβώς για αυτό το λόγο!

Και ενώ για τα κινητά ακόμα γίνεται συζήτηση, για τις κεραίες κανένας διεθνής οργανισμός δεν έχει πει ποτέ τίποτα...