Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ

Κρίμα που η επίσκεψη του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης ήταν το Σάββατο το πρωί στην Κίσαμο και δεν ήταν την Κυριακή το απόγευμα για να δει τα χάλια του πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος μας. Τροχαίο στον κεντρικό δρόμο μας, Ηρώων Πολυτεχνείου, μόλις 130 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα και κλεισμένη η μια λωρίδα κυκλοφορίας για πάνω από 3 ώρες και ο αστυνομικός υπηρεσίας δεν είχε αυτοκίνητο για να μεταβεί στον τόπο του τροχαίου!!!!
Θα τρελαθούμε, πάλι καλά που ήταν μόνο υλικές ζημιές αλλά και Έλληνες οι παθόντες, για σκεφτείτε τι θα συμβεί μέσα στην τουριστική περίοδο τότε που πάνω από 2500 αυτοκίνητα μας "διαπερνούν"καθημερινά ;
Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας αναθεωρήσουμε πολλά από αυτά, που όχι μόνο μας εκθέτουν, αλλά όπως πάει σε λίγο θα μας κάνουν και παγκοσμίως γραφικούς. (Αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο ας προμηθευτούμε ποδήλατο - πατίνι - γαϊδουράκι- πατίνι).
Κύριοι το καλοκαίρι πλησιάζει και το σύνολο των αυτοκινήτων που θα κινούνται στο οδικό δύκτιο, Χανιά-Φαλάσαρνα- Ελαφονήσι είναι τεράστιο και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Τότε πρέπει να υπάρχει αρκετή δύναμη ώστε να εξυπηρετεί και στις δύσκολες, όπως η Κυριακάτικη, αλλά και στις εύκολες στιγμές τους εκδρομείς μας και όχι μόνο!!!
Και για να μην ξεχνιόμαστε είναι το τρίτο τροχαίο μέσα στον μήνα, που δεν υπάρχει αστυνομικό όχημα για εξυπηρέτηση! Μπουαουά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: