Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η "ΝΙΚΗ" ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ!! ..ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

H Wind τελικά προχώρησε σε αγορά οικοπέδου 10 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της πόλης μας!! Αυτά τα ολίγα από τις εταιρείες οι οποίες κρατούν την αναμενόμενη στάση και δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους...... αλλά ούτε και το σήμα τους.
Τοπική εφημερίδα των Χανίων σήμερα έγραψε ότι οι οικολογικές οργανώσεις, Κισάμου και Χανίων είναι έτοιμες για συνεργασία και διευκολύνσεις προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας! Δεν κατάλαβα τι διευκολύνσεις μπορεί να κάνει πια η οικολογική πρωτοβουλία Κισάμου που κακά τα ψέματα...... κρύβεται.
Η τοπική οικολογική ομάδα μπορεί να έκανε μια τεράστια νίκη απέναντι σε οικονομικούς κολοσσούς, δυστυχώς όμως δεν είχε τα κότσια να διαχειριστεί αυτήν την νίκη και της ήλθε μπούμερανγκ!!
Η απειρία αλλά και η ιδιωτική προβολή ορισμένων από τα μέλη της την οδήγησαν σε μερική αποσάθρωση. Ίσως είναι και το μόνο που κάνει τις εταιρείες και μερικούς ντόπιους να χαίρονται!!

Υ.Σ Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα ευχάριστο στην υπόθεση ! Η νεολαία μας, δεν την βλέπεις πια να είναι "κολλημένη" με το κινητό, μιας και μέσα στην πόλη δεν χρειάζεται! Έχει ακόμα πλήρη ελευθερία κινήσεων, μιας και κανένας γονιός δεν τους λέει πια "γιατί δεν σηκώνεις το κινητό σου"!!
Η αλήθεια για την Οικολογική πρωτοβουλία Κισάμου αλλά και τα γεγονότα που μας ..άλλαξαν στο δεύτερο σχόλιο !!

6 σχόλια:

tse2100 είπε...

Αν δεν σκύψεις κανείς δεν ανεβαίνει στην πλάτη σου.....
ΓΚΑΝΤΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΑΚΗΣ είπε...

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Κισάμου όχι κρύβεται όπως λες αλλά έχει διαλυθεί. Θα ήθελα εδώ με κάθε ειλικρίνεια να αναφέρω τη προσωπική μου γνώμη για το ρόλο του καθενός από το ΔΣ για να ας προσπαθήσει ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο πρόεδρος Λαγουδάκης, θεωρώ ότι τήρησε μια συνεπή στάση ως προς τις αρχές που πρέπει να διέπουν ένα τέτοιο σωματείο. Ως γνωστόν, στη συνεδρίαση ΔΣ της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Κισάμου της Τετάρτης 8 Απριλίου, μειοψήφισε σε ξαφνική πρόταση του αντιπροέδρου Μπονατάκη για ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων. Δήλωσε τότε ότι με τέτοια απόφαση, δεν θέλει να παραμείνει πρόεδρος και παραιτήθηκε. Ο αντιπρόεδρος Μπονατάκης, θεωρώ ότι δείχνει μια αλλοπρόσαλλη στάση. Ενώ κάνει αγώνα για να φύγουν οι κεραίες από το κέντρο, τελικά κάνει στροφή 180 μοιρών, και οι δικαιολογία του είναι ο φόβος. Στη συνεδρίαση του ΔΣ, όπως είπαμε πέρασε την πρότασή του για ανάκληση των ασφαλιστικών, λέγοντας για ψυχολογικές πιέσεις που δέχεται αυτός και η Κατερίνα Αποστολάκη. Την επόμενη μέρα Πέμπτη 9 Απριλίου ο Μπονατάκης κάνει τη γνωστή δήλωση βόμβα από τηλεοράσεως ότι "αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα ..." και οι απορίες που εγείρονται είναι πολλές: Εκ μέρους ποιου μιλάει; Στα ασφαλιστικά μέτρα, οι ενάγοντες είναι κάποιοι σύλλογοι γονέων, η Οικολογική Πρωτοβουλία Κισάμου και κάποια μεμονομένα άτομα. Ερωτήθηκαν όλοι αυτοί; Η δήμαρχος που κάθεται δίπλα του στο πάνελ της Πολύζου δεν είχε ειδοποιηθεί για μια τέτοια δήλωση, όπως δήλωσε αργότερα, και μάλλον ήρθε σε πλήρη αμηχανία. Το τρίτο ερώτημα είναι από τον Ναπολέοντα Σαραντίδη, το δημοσιογράφο του Κήρυκα Χανίων, και μεταφέρω απόσπασμα αυτούσια όπως γράφτηκε στον Τύπο: «...Όμως το αποκορύφωμα του οικο-κινητού παρά-λογισμού ήρθε με την απόφαση της οικολογικής πρωτοβουλίας να αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα και με την ανεκδιήγητη απαίτηση, να ξαναλειτουργήσουν οι κεραίες άμεσα. Δηλαδή, είτε οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε άλλον πλανήτη, είτε μας δουλεύουν όλους. Μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να διανοηθεί πως από την στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση, η απόφαση αυτή μπορεί να σταματήσει να ισχύει επειδή κάποιοι έβγαλαν μια ανακοίνωση; Μήπως, λέω μήπως, σύμφωνα με την κοινή λογική, θα πρέπει να υποβληθεί νέο αίτημα στο δικαστήριο το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει και κάποτε να βγάλει νέα απόφαση για την άρση των ασφαλιστικών μέτρων;...»
Με το συνολικό άρθρο του ο Σαραντίδης κάνει γενικότερα σκουπίδι τη Κίσαμο τελειώνοντας με το εξής:
Ήξεραν τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι όταν ξεκινούσαν τα δικαστήρια; Ή μήπως τώρα που βλέπουν τις επιπτώσεις (και την κατακραυγή των συμπολιτών τους) προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη στις εταιρείες, γελοιοποιώντας όμως με αυτό τον τρόπο και τους αγώνες πολλών για καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον;"
Καλώς κάνει και μας στολίζει αφού από αυτά που βλέπει κρίνει, όμως για όλ’ αυτά, θεωρώ ότι έχει την ευθύνη αποκλειστικά ο Μπονατάκης και όχι η Κίσαμος. Δεν ξέρω πόσο ενημερωμένος είναι ο Σαραντίδης και προσπάθησα προσωπικά να του απαντήσω.
Τέταρτο ερώτημα: Πώς βγαίνει μια τέτοια δήλωση στην τηλεόραση, δίχως να ειπωθεί λέξη από τον Μπονατάκη για τη διάσπαση του ΔΣ της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Κισάμου την προηγούμενη μέρα εξαιτίας ακριβώς αυτής της δήλωσης περί ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων;
Ξαναπιάνω το νήμα, στο σημείο που αναφέρω για τα μέλη του ΔΣ της Οικολογικής Πρωτοβουλίας. Ο Κουρτάκης Γιάννης στήριξε την πρόταση του Μπονατάκη και της Αποστολάκη Κατερίνας, ίσως αψήφιστα, χωρίς να εκτιμήσει τη σοβαρότητα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος.
Ο Οδυσσέας Μαργαριτάκης συμπαρατάχθηκε με τον Λαγουδάκη, όμως μειοψήφισαν όπως ειπώθηκε.
Η Κατερίνα Αποστολάκη, γραμματέας δεν έχει το κουράγιο να αντέξει την ψυχολογική πίεση που δέχεται από όλη την ιστορία αυτή. Αισθάνεται ως κύρια υπαίτιος του ότι η Κίσαμος δεν έχει σήμα (ήταν ως γνωστόν η πρωτεργάτης πριν τον Μπονατάκη) και δηλώνει στο ΔΣ της Τετάρτης, ότι επιθυμεί να αποσυρθεί εντελώς από κάθε προσπάθεια. Δεν μπορεί κανείς να την κατηγορήσει βέβαια γι’ αυτό παρά μόνο αν μπορέσει να την συμπάσχει και να εισχωρήσει στη ψυχή της.

Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι τι απέμεινε από την Οικολογική Πρωτοβουλία Κισάμου;

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Ένας περίεργος και ακατανόητος Μπονατάκης που αυτή τη στιγμή, όπως λένε διάφοροι, φοβάται να έρθει στη Κίσαμο και πάντως υποτίθεται μετά την παραίτηση του Λαγουδάκη είναι ο πρόεδρος του Σωματείου αυτού. Οι κινήσεις του αυτές τις μέρες στη συμβολαιογράφο Κυριακογιαννάκη, θεωρώ πως είναι γραφικές.
Αρκετά απλά μέλη της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Κισάμου, τα οποία είναι σε κατάσταση φυγής μετά τις εξελίξεις. Οι λόγοι είναι διάφοροι. Μερικοί σκέφτονται την κατακραυγή του κόσμου εξαιτίας της απουσίας σήματος και μερικοί άλλοι θεωρούν τον Μπονατάκη ανάξιο ή τουλάχιστον περίεργο στη συμπεριφορά του.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
1) Ο Λαγουδάκης, ένας λυπημένος πρώην πρόεδρος, ο οποίος τουλάχιστον κράτησε μια συνεπή στάση. Απ’ ότι γνωρίζω ανέλαβε από τη Δήμαρχο να βρει έναν πανεπιστημιακό καθηγητή, ο οποίος θα προσκληθεί στη Κίσαμο για ομιλία, ώστε να ακουστούν επιτέλους οι απόψεις των ειδικών. Ο καθηγητής ονομάζεται Βαρδιάμπασης με γνωστικό αντικείμενο στις "Δορυφορικές και Μικροκυματικές Επικοινωνίες".
2) Κάποια μέλη, τα οποία δρουν ως κυματοθραύστες, όπως η περίπτωση του Μάικ, η περίπτωση του Κουνελάκη.
3) Μια ισχυρή δικαστική απόφαση, που πολλοί θα ζήλευαν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
4) Μια ισχυρή ομάδα στο Facebook με περίπου 370 Κισαμίτες νέους που ενδιαφέρονται για τη δυναμική αυτή κίνηση στη Κίσαμο.


Η προσωπική μου εκτίμηση είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος να εκμεταλλευτεί αυτή η δικαστική απόφαση από την τοπική κοινωνία. Θα διαφωνούσα ριζικά με την άποψη να πετάξουμε τη δικαστική απόφαση στα σκουπίδια. Ίσως θέλει προσοχή στα καπελώματα. Το οικολογικό κίνημα πανελληνίως καλά κάνει και καυχιέται γι’ αυτό, όμως όταν υπάρχει μυρωδιά πολιτικής (βλέπε Μπονατάκης, δικηγόρος Διάκος) αυτομάτως υπάρχουν αντιδράσεις. Η Οικολογική Πρωτοβουλία Κισάμου ξεκίνησε με αγνό τρόπο και θυμόμαστε καλά όλοι τις δηλώσεις όλων ότι η κίνηση αυτή δεν πρέπει να έχει ουδεμία σχέση με την πολιτική. Τώρα κάποιοι θεωρούν ότι επειδή η νίκη προήλθε από το κόμμα των Οικολόγων, πρέπει οπωσδήποτε να θαφτεί. Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τη Κίσσαμο, όλοι πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο. Να επαναλειτουργήσουν οι κεραίες ή όχι. Προσωπικά έχω εκφραστεί κατά των κεραιών έως ότου γίνει ένας σοβαρός διάλογος για τη καταλληλότερη λύση, ακόμα και με θυσίες. Σε κάθε περίπτωση, είμαι υπερήφανος ως Κισαμίτης, που πρωτοστατούμε σε έναν πανελλήνιο προβληματισμό σχετικά με τις κεραίες και εξάλλου μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μια περίπτωση ο τόπος μας να αναδειχθεί πάρα πολύ αν τηρήσουμε μια γενναία στάση.

Θα ήθελα να τελειώσω με ένα αστείο περιστατικό και ο νοών νοείτω. Πηγαίνοντας χθες στην Αστυνομία να κάνω μήνυση κατά του Μαρή που χειροδίκησε κατά του άνδρα της Κατερίνας Αποστολάκη, είχαμε την εξής συνομιλία με τον αστυνομικό υπηρεσίας Φουντουλάκη.
-Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία για ένα περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι (Δευτέρα 13 Απρ).
-Πέστε μου τι συνέβει.
-...Περιγραφή...
-Για να γίνει η καταγγελία πρέπει να έχετε παράβολο των 10 ευρώ. Έχετε;
-Όχι. Εσείς δεν έχετε;
-Όχι. Θα πας αύριο στην Εφορία!

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Μια απορία προς τον κ.Ψαράκη. Απο που και ως που βγάλατε το συμπέρασμα πως έκανα "σκουπίδι την Κίσαμο;" Εκτός και αν ταυτίζετε ολόκληρη την Κίσαμο με την Οικολογική Πρωτοβουλία στην οποία αποκλειστικά και μόνο αναφερόμουν. Άλλωστε τα όσα εσείς ο ίδιος γράφετε για τα εσωτερικά της Πρωτοβουλίας - και τα οποία δεν εγνώριζα - απλώς δικαιώνουν και τα όσα έγραψα για την "απόφαση της οικολογικής πρωτοβουλίας"...
Τώρα το αν εσείς κατονομάζετε επώνυμα τους "φταίχτες", αυτό δεν με αφορά. Όμως δεν δέχομαι την υπόνοια πως οι σφήνες μου αφορούσαν σε ολόκληρη την Κίσαμο.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Ναπολέον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΑΚΗΣ είπε...

Από την αρχή του άρθρου σας. Από τη φράση "Κύριοι και κυρίες της Οικολογικής Πρωτοβουλίας, του δήμου Κισάμου και λοιπών κατοίκων."
Εν πάση περιπτώση, δεν πρέπει βέβαια να εννοήσω ότι αναφέρεστε σε όλους τους κατοίκους στη Κίσαμο. Όμως επικοινωνιακά, αυτό βγαίνει. Αν παρεξηγήθηκα, ζητώ συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα το σημα στην κισσαμο ηρθε απο την εταιρια κινητης τηλεφωνιας vodafone 11:30!!!!!