Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ


28/7/2007 Δύο αδέρφια από την Πολωνία 40 και 37 χρονών, έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από περιπετειώδη περιπλάνηση στο φαράγγι της Σαμαριάς για να καταλήξουν τελικά στο φαράγγι της Τρυπητής στα Λευκά Όρη

28/6/2008 Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δυο Πολωνών δασκάλων ηλικίας 31 και 45 ετών που χάθηκαν χθες ενώ βρισκόταν για πεζοπορία στα νότια παράλια του νομού Χανίων.

11/4/2009 Βρέθηκε τελικά το ζευγάρι των Πολωνών που είχε χαθεί στην κορυφή "Μαύρη" των Λευκών Ορέων. Η γυναίκα είχε σπάσει το πόδι της βρισκόταν σε δύσβατο μέρος αλλά και σε υψόμετρο 2000 μ. με πολύ χιόνι.

Τελικά οι Πολωνοί χάνουν τον προσανατολισμό τους πολύ ευκολα, δεν εξηγείται αλλιώς, κάθε χρόνο ζουν οι πυροσβέστες μαζί με τα μέλη του ορειβατικού και από μια περιπέτεια.
Τα λευκά Όρη είναι υπέροχα και δεν εγκυμονούν κινδύνους αλλά απαιτείται πολύ σεβασμός και προσοχή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: