Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΜΟΝΙΜΗ ΜΕ 53 ε ΤΟΝ ΜΗΝΑ !

Tης Σοφίας Τσεντελιέρου

Πριν δύο χρόνια μονιμοποιήθηκε ως καθαρίστρια στο δημόσιο σχολείο και τη μέρα που το έμαθε ενθουσιάστηκε. Την επομένη, όταν έμαθε το ύψος του μισθού της, που δεν ξεπερνά τα 53 ευρώ, δεν ήξερε πού να κρυφτεί!
Η Γρηγορία Μακρογαμβράκη εργαζόταν από το 2000 ως συμβασιούχος καθαρίστρια σε σχολεία. Τον Ιανουάριο του 2007 της ανακοινώθηκε η μόνιμη τοποθέτησή της στο
Δημοτικό Σχολείο Μαχαιράς του Δήμου Αρκαλοχωρίου. Σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας απασχολείται καθημερινά για… μισή ώρα και ο μηνιαίος μισθός είναι 53 ευρώ.
Σ’ αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα για τα δύο παιδιά της, που ανέρχεται σε 33 λεπτά για το καθένα! Μέχρι να πάρει το μισθό της έχει εξανεμιστεί, καθώς δε φθάνει ούτε για τη βενζίνη του αυτοκινήτου. Μάλιστα, η ίδια λέει ότι ντρέπεται ακόμα και να ζητήσει τα χρήματά της από τον ταμία στην τράπεζα.
«Όταν έμαθα για τη μόνιμη θέση χάρηκα πολύ. Σκέφτηκα ότι τα λεφτά θα ήταν καλά. Όταν άκουσα για τα 53 ευρώ χάθηκα κάτω από τη γη», λέει η 37χρονη μητέρα δύο αγοριών 14 και 12 ετών. Καθώς είναι διαζευγμένη και δεν παίρνει διατροφή από τον πρώην σύζυγό της, έχει αναλάβει μόνη την ανατροφή των παιδιών της. Με τα ένσημα που παίρνει η ασφαλιστική κάλυψη είναι περιορισμένη όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τα δύο αγόρια της.
Η μισή ώρα της σύμβασης που έχει υπογράψει σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Είναι αδύνατον να καθαρίσει κανείς το σχολείο σε μισή ώρα. Αν τηρούσα το ωράριο θα άνοιγα την πόρτα, θα έμπαινα μέσα και λίγο μετά θα έφευγα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Γρηγορία Μακρογαμβράκη όχι μόνο δεν περιορίζεται στο ωράριό της, αλλά και κάνει διάφορες εργασίες στο σχολείο μόνο και μόνο από φιλότιμο, όπως για παράδειγμα το βάψιμο των εξωτερικών χώρων.

Περισσότερτα :http://www.patris.gr/articles/156441/94151

Δεν υπάρχουν σχόλια: