Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΛΟΙΟ

Την ανάγκη δρομολόγησης ενός γρήγορου πλοίου στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς επισημαίνει ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, με επιστολή του προς τις διοικήσεις των ναυτιλιακών εταιρειών ΑΝΕΚ, Aticca Group και Hellenic Seaways.
Ο κ. Αρχοντάκης καλεί τις τρεις εταιρείες να εξετάσουν το θέμα, δεδομένων των αναγκών τόσο σε επίπεδο τουρισμού όσο και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, γενικότερα.
Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο νομάρχης Χανίων σημειώνει τα εξής:
«Η παρουσία ενός γρήγορου και σύγχρονου πλοίου στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς είναι ένα αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Κρήτης και των επαγγελματιών του τουρισμού, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιβατών και επιπλέον έχει επιφέρει σημαντική μείωση των αφίξεων στον αποκαλούμενο τουρισμό του τριημέρου.
Η Νομαρχιακή Αρχή έφερε το θέμα στη συνεδρίαση της 9ης Μαΐου 2008 του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων, όπου οι φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους και συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι (σημαντική μείωση αφίξεων, έλλειψη ανταγωνισμού, εξυπηρέτηση επιβατών κ.λπ.), ενώ αποφασίστηκε και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
Τα στοιχεία, από τη χρονική περίοδο (2003 - 2007) που υπήρχε ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη γραμμή, μας δείχνουν ότι λειτούργησε προς όφελος του επιβατικού κοινού και του Νομού γενικότερα, με καλύτερες υπηρεσίες, με εκπτώσεις στις τιμές και με περισσότερες αφίξεις επισκεπτών. Ως νομάρχης Χανίων θεωρώ καθήκον μου να καλέσω τις ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς με ένα σύγχρονο και γρήγορο πλοίο, να εξετάσουν το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Χανιά είναι ένας κατ' εξοχήν τουριστικός προορισμός που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, έδρα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με μεγάλο αριθμό φοιτητών και εν γένει μια περιοχή με σημαντική οικονομική δραστηριότητα που απαιτεί σύγχρονες και γρήγορες συγκοινωνίες.
Είμαι πεπεισμένος ότι η τοπική κοινωνία θα "αγκαλιάσει" μια τέτοια ενέργεια και θα στηρίξει την όποια εταιρεία κρίνει σκόπιμο να δραστηριοποιηθεί στον Νομό μας με ένα σύγχρονο και γρήγορο πλοίο.
Αναμένοντας τις δικές σας σκέψεις και προθέσεις».

http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=33244

Y.Σ Ποιος πιστεύει ότι θα μπει γρήγορο καράβι; Ποιο εύκολα είναι να μπει το ........Β. Κορνάρος παρά κάποιο που θα εξυπηρετεί ..... μπουάαααααα!!!!

1 σχόλιο:

Μαιρη Λ είπε...

Αμην και ποτε θα μπει?μακαρι αλλα δε το βλεπω.