Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Δεύτερη μεταξύ 39 χωρών η Ελλάδα σε καθαρές ακτές
Τις περισσότερες μετά την Ισπανία βραβευμένες ακτές με γαλάζια σημαία κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα σε 39 Ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, φέτος αν και έχασε 5 σημαίες, οι καθαρές ακτές έφθασαν σε αριθμό τις 425, εκ των οποίων και 8 μαρίνες. Ενδεικτικά, στην Αττική γαλάζια σημαία έχουν πάρει οι παραλίες του Σχοινιά στον Μαραθώνα, του Μαρκόπουλου, της Νέας Μάκρης, της Αναβύσσου, του Λαγονησίου, της Βάρκιζας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας. Από τα νησιά το μεγαλύτερο αριθμό βραβευμένων ακτών έχει η Κρήτη με 97 και ακολουθεί η Ρόδος με 33 και η Κέρκυρα με 32.
Στα Χανιά υπάρχουν σήμερα 27 παραλίες με γαλάζια σημαία.

Υ.Σ Ο δήμος Κισάμου για 25η χρονιά και..... βάλε κρατάει σταθερά το αρνητικό ρεκόρ, να μην έχει ούτε μια γαλάζια σημαία ενώ έχει τις δυο καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. (Φαλάσαρνα και Μπάλος) ! Εύγε!!!!

2 σχόλια:

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Φίλε Γιάννη, μήπως διαχρονικά η δημοτική σας αρχή θεωρεί πως τα Φαλάσαρνα και ο Μπάλος είναι έτσι κι αλλιώς τόσο όμορφα που δεν χρειάζονται περαιτέρω διαφήμισης με τις Γαλάζιες σημαίες;
Γιατί δεν θέλω να υποθέσω ότι δεν θέλουν να δώσουν το κατι τις απο χρήματα προκειμένου να βάλουν ναυαγοσώστες και όλα εκείνα που απαιτεί ο θεσμός των Γαλάζιων σημαιών και είναι πολλά.
Ή μήπως ισχύει αυτό που δεν θέλω να υποθέσω;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Το να παίρνεις ένα βραβείο και να το κρεμάς στον τοίχο (καλύτερη παραλία το 2003 μέσα στις 10 τα επόμενα χρόνια) σημαίνει ευθύνη - εξυπηρέτηση - οργάνωση. Τι έγινε λοιπόν μετά και ....κοιμηθήκαμε;
Δυστυχώς ισχύει αυτό που δεν θέλεις να υποθέσεις! Ρώτα και την κ. Ροδουσάκη σύμβουλο και υπεύθυνη του δήμου για την(πρώτη) γαλάζια σημαία.
Φυσικά δεν θέλουμε γαλάζια στον Μπάλο ή στα Φαλάσαρνα αλλά στην πόλη (Μαύρο Μόλος. Εκεί είναι η επιτυχία!