Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΜΟΥΣΕΙΟ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Η τουριστική κίνηση στο Καστέλλι μπορεί να μην ξεκίνησε ακόμα αλλά αν κάποιος θέλει να δει πως πάνε τα πράγματα στο κύριο προϊόν μας δεν έχει παρά να δει τι επισκεψιμότητα υπάρχει αυτήν την περίοδο στο μουσείο αλλά και πόσοι κρουαζερο-ταξιδεύουν στα νησάκια μας.
Από το λιμάνι δεν ξέρω ακριβώς, αλλά στο μουσείο η κίνηση είναι αρκετά καλή. 80 με 90 άτομα καθημερινά επισκέπτονται τους δυο ορόφους, κάτι που σημαίνει ότι σιγά -σιγά αρχίζει η τουριστική περίοδο και στην γειτονιά μας. Φυσικά όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι μαθαίνουν ότι ... έχουμε και ένα καταπληκτικό μουσείο.
Το παράδοξο βέβαια στην ιστορία είναι ότι ενώ οι ξένοι το βρίσκουν και το θαυμάζουν, οι ντόπιοι (πάνω από τα 2/3 των κατοίκων της περιοχής) δεν ξέρουν οτι έχουμε Μουσείο.
Πλατεία Τζανακάκη λοιπόν από Τρίτη ως και Κυριακή 08.30π.μ -15.00μμ .
Μόνο την Δευτέρα είναι κλειστά και να μην ξεχνούμε βέβαια και το σπουδαιότερο είναι τζάμπα ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: