Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΑΚ

Όταν τοποθετούνταν οι κάμερες στον Βόρειο Οδικό Άξονα, αρκετοί είχαν σπεύσει χάριν αστεϊσμού να υποστηρίξουν πως θα “ξηλωθούν” πριν καν αρχίσει η λειτουργία τους.
Το αστείο φαίνεται πως έγινε πραγματικότητα ωστόσο, αφού όλες οι κάμερες κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Χερσονήσου, έχουν αποκολληθεί από την θέση τους. Η εικόνα στον δρόμο που οδηγεί προς Χερσόνησο, από την μία πλευρά κωμικοτραγική, από την άλλη εξοργιστική, αφού την προειδοποιητική πινακίδα για έλεγχο της κυκλοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα, ακολουθεί η εικόνα καταστροφής των συγκεκριμένων μέσων.
Είναι προφανές, πως το ενδεχόμενο και μόνο καταγραφής παραβατικών συμπεριφορών εξόργισε κάποιους πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να “ακυρώσουν” ένα σύστημα ελέγχου προτού ακόμα αρχίσει να λειτουργεί. Η κίνηση φαίνεται να είναι μεθοδευμένη, αφού οι κάμερες δεν καταστράφηκαν εντελώς, αλλά απλά αφαιρέθηκαν οι βίδες που τις συγκρατούσαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα συγκράτησης στη βάση τους. Έτσι, η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Εθνική οδό Ηρακλείου – Χερσονήσου, είναι ανενεργές κάμερες και “πεσμένες” στα πλάγια της Εθνικής οδού.

Περισσότερα στο http://www.patris.gr/articles/156203

Δεν θα αργήσει να έλθει και στην γειτονιά μας το φαινόμενο του ξηλώματος...δεν θα αργήσει!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: