Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ...ΧΑΝΙΩΤΕΣ

Εξήντα κρουαζιερόπλοια έρχονται τον Μάιο!
Toυ Γιάννη Ζωράκη
Αρκετά καλή, παρά την Διεθνή Οικονομική Κρίση, αναμένεται με βάση τις ενδείξεις να είναι η φετινή χρονιά για το Ηράκλειο, αναφορικά με τον τουρισμό που φτάνει στην πόλη με κρουαζιερόπλοια.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, εξήντα αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται στο Ηράκλειο, μόνο τον μήνα Μάιο. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό δείγμα, αφού σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένος σε ποσοστό 35 %.
Συνολικά 11 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια αναμένεται να εκτελέσουν τα εξήντα δρομολόγια προς το Ηράκλειο, τα οποία με βάση τις εκτιμήσεις του ΟΛΗ, πρόκειται να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και στην γενικότερη ώθηση της εμπορικής δραστηριότητας. Σημειώνεται, ότι όλα τα δρομολόγια των πλοίων για το μήνα Μάιο δημοσιεύονται ήδη από χθες στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού και στην διεύθυνση www.portheraklion.gr.
“Στόχος μας είναι εκτός, από την αυξημένη προσέλευση να επιτύχουμε και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ώθηση του τουριστικού μας προϊόντος” αναφέρει με δηλώσεις του στην “Π” ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Μηνάς Καπετανάκης, προσθέτοντας: “Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου, ώστε να έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης και ενδεχόμενης αναπροσαρμογής των υπηρεσιών κατά τις ημέρες αυτές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: