Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Μακροβούτι από την Πελοπόννησο στην … Κρήτη ονειρεύεται να κάνει το καλοκαίρι του 2010 ένας 33χρονος. Ο νεαρός Γιώργος Τσιάνος πριν το μεγάλο του εγχείρημα θα κολυμπήσει πάνω από 100 χλμ, χωρίς να βγει από το νερό.
Όπως προσθέτει η επιθυμία του είναι να μη βγει καθόλου από το νερό. Θα λαμβάνει την απαραίτητη τροφή και το νερό που χρειάζεται μέσα στη θάλασσα, ενώ και οι ιατρικές μετρήσεις θα γίνονται μέσα στο νερό», αναφέρει η ίδια, εκτιμώντας πως το... μακροβούτι θα διαρκέσει 35-40 ώρες.
Κάτι αντίστοιχο πέτυχε το 2006, όταν στον 24ωρο κολυμβητικό αγώνα «Ιάσων Ζηργάνος» κατέκτησε την πρώτη θέση, κολυμπώντας ασταμάτητα (ελάμβανε τροφή και νερό μέσα στην πισίνα) 80 χλμ. - η καλύτερη ελληνική χιλιομετρική επίδοση στη μαραθώνια κολύμβηση «Ο καιρός είναι ο πλέον αστάθμητος παράγοντας», διευκρινίζοντας πως θα εκτιμηθούν στοιχεία από διάφορα μετεωρολογικά δίκτυα και θα γίνουν αυτοψίες στα σημεία αρχής και λήξης της διαδρομής, όπου οι ντόπιοι μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του καιρού.
Δίπλα του θα βρίσκονται βάρκες με την ομάδα διάσωσης και την ομάδα υποστήριξης - γιατροί, προπονητές, κολυμβητές. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται μετρήσεις για τη θερμοκρασία, την κατάσταση της καρδιάς του κ.λπ.
Είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Τον Αύγουστο του 2000 διέσχισε τη Μάγχη (38 χλμ.) σε 9 ώρες και 20 λεπτά με τον καλύτερο χρόνο παγκοσμίως για το 2000 και την ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.
Προς το παρόν ολοκληρώνει τη φοίτησή του στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.

Υ.Σ Νεάπολη- Καστέλλι οι κοντινότερος πόλεις.
Άντε με το καλό και σπόνσορα το δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: