Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΕΛΗ

Εντυπωσιακό θέαμα ανεβάζοντας στα ύψη την αδρεναλίνη, προσέφεραν τα « Κόκκινα βέλη» το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF), που βρέθηκε στα Χανιά για τις εκδηλώσεις της 68ης επετείου της Μάχης της Κρήτης. Πάνω από το συμμαχικό νεκροταφείο και με θέα τον κόλπο της Σούδας μάγεψαν τους Χανιώτες.
Το σμήνος Κόκκινα βέλη δημιουργήθηκε το 1964 από την συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Το «σήμα κατατεθέν» τους είναι το κόλπο που ονομάζουν Διαμάντι. Έχουν φτάσει να κάνουν επιδείξεις παγκοσμίως σε περισσότερες από πενήντα χώρες ενώ θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους Blue Angels.
Τα κόκκινα βέλη ως τώρα έχουν κάνει περίπου 4000 επιδείξεις σε 52 χώρες. Η επίδειξη είχε διάρκεια 22 λεπτά και περιλάμβανε περίπου 20 φιγούρες. Οι πιο γνωστές φιγούρες είναι το Διαμάντι και η καρδιά που περνάει από μέσα της ένα βέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: