Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο μήνας τέλειωσε και ακόμα δεν έχουν καθοριστεί πως θα παραχωρηθούν τμήματα των παραλιών για την τοποθέτηση των ομπρελών και άλλων συναφών. Σαφώς ιδιοκτήτες που έχουν εμπρός από τα μαγαζιά τους παραλία και βάσει της νέας απόφασης του υπουργείου εσωτερικών δεν χρειάζεται πλέον δημοπρασία και δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί τώρα υπάρχει η απευθείας παραχώρηση από τον Δήμο. Βέβαια με μια μικρή διευκρίνηση ότι ορισμένες παραλίες στην Κίσαμο ανήκουν –ακόμα – στην αρχαιολογική υπηρεσία, όπως ένα κομμάτι του Μαύρου Μόλους και λίγο από τις βόρειες παραλίες των Φαλασάρνων, που χρειάζονται ειδικές άδειες.
Η Γραμβούσα και ο Μπάλος που και αυτές ανήκουν –κατά φαντασία- στον δήμο μας μπορεί ο κάθε μάγκας να στήσει ένα τσαρδί και να νοικιάζει ομπρελλάκια και καρεκλάκια ανενόχλητος. Δυστυχώς 10 χρόνια τώρα κανείς δεν ξέρει τι «παίζεται» σε αυτές τις παραλίες, ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς τις διέπει, που ανήκουν ; Έτσι αναπόφευκτα ο δήμος χάνει ένα τεράστιο ποσό που περισσότερο οφείλετε στην αδιαφορία και την ασχετοσύνη του. Πάνω από 10 συμβούλια τα τελευταία 8 χρόνια έχουν γίνει για το θέμα αυτό και πάντα η μόνη λέξη που θυμάμαι καθαρά στο τέλος σαν συμπέρασμα είναι …θα δούμε στο μέλλον. Φυσικά ο 1038460/2009 δίνει αυτόματα και την παραλία του Μπάλου στον Δήμο, κάτι που πιστεύω οι άρχοντες μας να το γνωρίζουν πια.
Μια από τα ίδια και ίσως χειρότερα συμβαίνουν και με το ακρωτήρι της Γραμβούσας, που τόσα χρόνια μας λένε για το φιλόδοξο σχέδιο ήπιας ανάπτυξης του και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Μάλλον και αυτό με κάποια πρόφαση δεν παραλαμβάνεται και ας ακούγεται ότι έχει δοθεί σε μελετητικό γραφείο. Πρόφαση μην χαλάσουμε τις καρδιές μας και χάσουμε τα ψηφαλάκια…… ίσως!! Αυτό όμως ακούγεται και περισσότερο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: