Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων, εξέδωσε ο εισαγγελέας για τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Παναγιώτη Φούρλα. Όπως έγινε γνωστό, στην αυλή της πατρικής οικίας του Παναγιώτη Φούρλα , στο χωριό Καπνοχώρι, βρέθηκαν αρχαιότητες, που ανήκουν στην προχριστιανική περίοδο. Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία. Ο Παναγιώτης Φούρλας αναζητείται, ενώ από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.
http://www.antinews.gr/?p=6384

Στην Κίσαμο κάθε σπίτι έχει στην αυλή του από καμιά δεκαριά αρχαιότητες, από κολώνες, δωρικά κιονόκρανα, αμφορείς και περίεργα εγχάρακτα μάρμαρα, φυσικά δεν έχει επώνυμους ..αλλά και ...ρουφιάνους.
Βέβαια για καλό και για κακό, επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνεις επώνυμος ή πότε θα σου προκύψει ρουφιανιά δεν είναι και μεγάλο πράγμα να δηλώσουν (όσοι έχουν)στις κατά τόπους ΕΠΚΑ τα αρχαιολογικά ευρήματα σου (που τα περισσότερα τα κληρονόμησες από τον παππού σου) και μετά να τα κρατήσουν για πάντα !!!
Από ένα μικρό, ασήμαντο εύρημα που το κρατάμε σαν ενθύμιο και δεν το παραδίδουμε ή δεν ενημερώνουμε τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, ίσως να κρύβεται πολύ ιστορία για τον τόπο μας και δεν το γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: