Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΑ .......ΒΕΓΓΑΖΗ

50.000 αρνιά ζωντανά εως 50 κιλά το καθένα, ζητούν οι αραβικές χώρες απο τους Κρητικούς Κτηνοτρόφους για το Ραμαζάνι τόνισε πριν απο λίγο στο Agroschannel ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Ηρακλείου κ. Κώστας Καράτζης.
-Δυστυχώς, μας λέει, δεν υπάρχει διαθέσιμη παραγωγή αφού το μεγάλο κόστος των ζωοτροφών τα προηγούμενα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα
αυτή την ώρα να μην υπάρχουν αρνιά στην Κρήτη . Μετά βίας θα μπορέσουμε να μαζέψουμε μια ΄΄καραβιά΄΄ περίπου 5000 αρνιά στους Νομούς Ηρακλείου , Ρεθύμνου , και Λασιθίου επισημαίνει .... Μπορεί να ακούγεται περίεργο μας είπε αλλά υπάρχει έλλειψη στο αιγοπρόβειο κρέας και ήδη ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε απο τον ΕΛΟΓΑΚ να καταγράψει το ισοζύγιο εισαγωγών και κατανάλωσης αφού υπάρχουν οι ενδείξεις για παράνομες ελληνοποιήσεις μας είπε .Το θετικό για μας είπε ο κ . Καράτζης είναι οτι μπορούμε απο φέτος να προγραμματίσουμε για του χρόνου αφού άνοιξαν οι αγορές .
http://www.agroschannel.com/

Κοπέλια, των Χανιών τα οζά δε σας εκάνουνε;

3 σχόλια:

Urrie M είπε...

πολύ καλή ερώτηση!.. μα λίγο αργά για την απάντηση.. :)

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Συγνώμη, αλλά πώς ένα αρνί γίνεται και φτάνει τα 50 κιλά; Αρνί είναι και όχι ... μουσχαράκι!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ΠΑ.ΝΙΚΟ Mάλλον τελειώσανε τα αρνάκια προς ανατολάς και βάλανε και τις προβατίνες στον λογαριασμό!