Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Οκτώ προτάσεις για να περιοριστεί λαθρομετανάστευση.

1) Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το αδιαπέραστο των συνόρων μας, αν μη τι άλλο για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
2) Θα πρέπει να βάλουμε αυστηρές ποσοστώσεις στον αριθμό των νόμιμων μεταναστών που δεχόμαστε κάθε χρόνο ως χώρα.
3) θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε τρόπος βελτίωσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας κλπ σε άτομα που την αιτούνται στα προξενεία και τις πρεσβείες μας στις τρίτες χώρες. Το υπάρχον σύστημα είναι προ πολλού διάτρητο και θα πρέπει να αντικατασταθεί οπωσδήποτε.
4) Πρέπει να καταλάβουμε ότι η παρουσία λαθρομεταναστών που δεν πληρώνουν φόρους αλλά εκμεταλλεύονται τα αγαθά της κοινωνίας μας δεν πάει άλλο. Θα πρέπει λοιπόν να «τιμωρούνται» με αυστηρά χρηματικά πρόστιμα όσοι συλλαμβάνονται ως λαθρομετανάστες με απώτερο σκοπό το να καταστεί μη συμφέρον οικονομικά το είναι κανείς λαθραίος.
5) Όλοι οι μετανάστες (νόμιμοι και μη) που καταδικάζονται για εγκληματικές πράξεις να απελαύνονται αμέσως. Αν τυχόν το κράτος τους δεν τους δέχεται, τότε θα πρέπει να εγκλείονται σε κάποια σκληρής μορφής φυλακή και ο λόγος ύπαρξής της θα είναι αυτονόητος και αποτρεπτικός.
6) Όλοι οι λαθρομετανάστες και οι οικογένειές τους θα πρέπει να αποκλείονται από την χρήση των δωρεάν κρατικών υπηρεσιών (νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ) που όμως χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες φορολογούμενους. Αν θέλουν να σπουδάζουν ή να τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτό θα πρέπει να γίνεται επί πληρωμή.
7) Το Κράτος θα πρέπει να βάζει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα σε εργοδότες που συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιβαρυνθούν το κόστος αυτής της πρακτικής. Όταν ο εργοδότης πληρώνει την παράνομη εργασία με μαύρα χρήματα τότε στην ουσία ενθαρρύνει τη περαιτέρω αύξηση της λαθρομετανάστευσης. Τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα θα τιμωρήσουν τέτοιες πρακτικές και θα μειώσουν την χρήση λαθραίων ως εργατικό δυναμικό.
8) Για να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής τόσο από τους λαθρομετανάστες που πληρώνονται σε μαύρα μετρητά χρήματα όσο και από διάφορους ντόπιους επιτήδειους, θα πρέπει να καταργηθεί η φορολογία εισοδήματος όπως είναι σήμερα και να αντικατασταθεί με κάποιον υψηλό φόρο κατανάλωσης που κανένας δεν θα μπορεί να αποφύγει όντας καταναλωτής.

Οι περισσότερες σωστές και εύκολα μπορούν οι υπόλογοι να τις υλοποιήσουν. Θέλουν όμως;
Ολάκερο το άρθρο μαζί με πολλά θετικά σχόλια στο :
http://www.antinews.gr/?p=6875#comments

Δεν υπάρχουν σχόλια: