Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΕΔΑ ΘΑ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

-Ποιο είναι τελικά το ψηλότερο βουνό της Κρήτης
Η τελευταία μέτρηση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, βρήκε ότι οι Σφακιανές Μαδάρες είναι κατά 6 εκατοστά του μέτρου πιο ψηλές από τον Ψηλορείτη.
Αυτό κοντεύει να χωρίσει την Κρήτη στα δύο, σε μια υπερβολική έκρηξη τοπικισμού . Σφακιανές Μαδάρες 2456.06μ, Τίμιος Σταυρός 2456 μ
Επίσημα όμως ο Ψηλορείτης (Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα: ο Τίμιος Σταυρός (2456 μ.), ο Αγκαθιάς (2424 μ.), η Στολίστρα (2325 μ.), η Βουλομένου (2267 μ.) και ο Κούσσακας (2209 μ.).
Τα Λευκά Όρη είναι η πιο εντυπωσιακή οροσειρά στην Κρήτη. Καταλαμβάνουν μια έκταση μήκους 50 και πλάτους 25 χιλιομέτρων και ουσιαστικά το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων. Ψηλότερες κορυφές είναι οι Πάχνες (2453 μ. υψόμετρο), Τροχάρης (2402 μ.), Σβουριχτή (2360 μ.), ενώ συνολικά γύρω στις 50 κορυφές τους υπερβαίνουν σε υψόμετρο τα 2000 μ.

Ανε στήσεις ένα κούμο 3 μέτρα ψηλό στις Πάχνες περάσαμε τους Καστρινούς και επίσημα και ας αφήσουμε τα παιχνιδάκια με τα 6 εκατοστά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: