Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ..ΑΡΧΑΙΑ

Το πρώτο νηπιαγωγείο είναι του 1965 το θυμάμαι καλά γιατί εκεί πήγα σαν νηπιάκι και μου έκανε η πάντα χαμογελαστή νηπιαγωγός, η Κική. Σήμερα έμαθα ότι η Νομαρχία σε συνεργασία με τον δήμο μας, ετοιμάζεται να το κατεδαφίσει και στην θέση του να φτιάξει ένα νέο νηπιαγωγείο μιας και το υπάρχων έγινε ακατάλληλο λόγω ......γήρατος και σεισμών.
Η γνώμη μου μιας και γνωρίζω την περιοχή είναι να παραμείνει όπως έχει, γιατί από κάτω το έδαφος ίσως κρύβει αρχαία (η γύρω περιοχή είναι γεμάτη) και θα ήταν κρίμα τώρα που υπάρχει η μελέτη αλλά και τα χρήματα να καθυστερήσει η ανέγερση του λόγω ... αρχαιοτήτων. Ο δήμος είμαι σίγουρος ότι κάπου θα βρει ένα οικοπεδάκι μέσα στην πόλη, από την τράπεζα γης, για να φτιάξουμε εξ ολοκλήρου ένα νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο.
Επειδή γνωρίζω ότι η δήμαρχος έχει πάρει ζεστά το θέμα των σχολικών κτηρίων και αυτό φαίνεται ήδη και από τις προτάσεις της, καλό είναι να δει και αυτήν την δύσκολη περίπτωση.
Εξάλλου παραδίπλα υπάρχει και η επίγεια κεραία του ΟΤΕ οπότε να μια καλή ευκαιρία να φύγουμε εμείς μακρυά της αφού αυτή μας ..κοροϊδεύει και παραμένει στην θέση της.

Υ.Σ Αυτή είναι η νηπιαγωγός μας, έκανε μάθημα σε μια μικρή αίθουσα με 29 παιδιά και πάντα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Ας είναι καλά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: