Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΩ ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ !

Παλιατζήδες ξήλωσαν τα αμερικανικά ραντάρ!
Του Γιάννη Ζωράκη
Παλιοσίδερα έγιναν τα δύο “μάτια” των Αμερικανών πάνω από τις Γούρνες.Ένας παλιατζής μπορεί να συλλέξει σίδερα, άχρηστα αντικείμενα, ενδεχομένως χαλκό.
Θα φανταζόταν ωστόσο κανείς πως ένας παλιατζής θα μπορούσε να συλλέξει… ραντάρ; Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, συνέβη. Και μάλιστα συνέβη με τα ραντάρ στη θέση Έβερη, που βρίσκονται πάνω από την πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.
Ραντάρ, τα οποία σύμφωνα με τον δήμο Γουβών, έγιναν “λεία” επιτήδειων, που επεχείρησαν όπως όλα δείχνουν, να αποξηλώσουν τμήματα των μηχανημάτων προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα μέταλλα. Η δράση τους ωστόσο έγινε αντιληπτή και όπως τονίζει ο δήμαρχος Γουβών κ. Νικολακάκης, την περασμένη Τρίτη, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που επεχείρησε να μεταφέρει παράνομα τα μέταλλα.
Πέρα από τη σύλληψη ωστόσο του οδηγού, ένα πρόσθετο ζήτημα προκύπτει σε σχέση με την αποκατάσταση της βλάβης που έχει προκληθεί στο ραντάρ. Υπενθυμίζεται πως το ραντάρ δεν είναι ενεργό, ωστόσο με το να έχουν αποκολληθεί συγκεκριμένα τμήματα του, τίθεται ένα θέμα ασφάλειας, καθώς είναι πολύ επικίνδυνη η πλήρης αποξήλωση του, με ορατό το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.
ΕΦΗΜ. "ΠΑΤΡΙΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: