Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ...ΜΕΣΑ

Σήμερα από τις πρώτες ειδήσεις σε όλες τις εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις είναι μια έρευνα της ADAC για τα ελληνικά πλοία όπου και διαπιστώθηκε ότι ΕΝΑ στα ΤΡΙΑ ελληνικά επιβατηγά πλοία είναι ανεπαρκές... ("ανεπαρκές" είναι ο δικός μου ευγενικός χαρακτηρισμός της λέξης mangelhaft, που επίσης μεταφράζεται ως ελαττωματικό, κακό, προβληματικό κλπ –διαλέγετε και παίρνετε, εγώ διαλέγω το "σκυλοπνίχτης").
Και επειδή ίσως οι εφοπλιστές μας και ο Υπουργός Ναυτιλίας μας να
μην ξέρουν τι εστί ADAC, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτοκινητιστική ένωση της Ευρώπης και του κόσμου με 16 εκατομμύρια μέλη, που λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις έρευνές της. Αν και είναι αυτοκινητιστική ένωση, κάνει πολύ συχνά ελέγχους και σε αεροπλάνα, πλοία και οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Ωραία νέα για τον τουρισμό μας και για τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού, δε νομίζετε; Άντε να δούμε τι δικαιολογίες θα πουν πάλι και άντε να πείσουν τους εκατομμύρια Γερμανούς που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, να ξανάρθουν πάλι και να μπουν σε πλοία σκυλοπνίχτες!
Η είδηση είναι πραγματικά παντού και σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά για όσους ξέρουν γερμανικά: http://www.welt.de/reise/article4222395/Griechische-Faehren-teilweise-mit-ueblen-Maengeln.html

Με λίγα λόγια, από τα 14 πλοία που εξετάστηκαν, μόνο 1 πήρε τον χαρακτηρισμό "πολύ καλό" και 5 τον χαρακτηρισμό "καλό". Τα υπόλοιπα από απλώς επαρκή ως ανεπαρκή και προβληματικά. Ο αναλυτικός πίνακας εδώ:http://www.adac.de/Tests/Mobilitaet_und_Reise/faehrentest_2009/alle_getesteten_faehrenverbindungen/default.asp?ComponentID=262016&


Το Β. Κορνάρος που είναι μέσα στην λίστα βρέθηκε "καλό" ! Πάλι καλά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: