Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΜΠΑΛΟΣ 2009

Τελικά όταν πιεστούν λίγο τα πράγματα από την βιασύνη τους μερικοί λένε όλα αυτά που τόσα χρόνια κρατιόταν σαν εφτασφράγιστα μυστικά.
Φυσικά αν οι σχολιαστές δεν ενδιαφερόταν για τον τόπο τους, αν οι περιστασιακοί σχολιαστές δεν ταρακουνούσαν τα πράγματα, αν οι σαχλοί σχολιαστές δεν έλεγαν την αλήθεια, ακόμα αυτά τα μυστικά θα ήταν καλά θαμμένα, από τους γνήσιους τιμητές της Κισάμου.
Αυτά και άλλα πολλά μάθαμε σε επιστολή που στάλθηκε στους Ν.Ορίζοντες από τον αντιδήμαρχο Κισάμου κ. Βαρουχάκη σχετικά με τον Μπάλο.
Βέβαια καλά κάνει ο αντιδήμαρχος και τα λέει - γιατί έτσι τα μαθαίνουμε και μεις- αλλά τουλάχιστον έπρεπε να προσέχει σε ποιους τα λέει !!! Εκτός αν τα λέει .... στον ίδιο τον εαυτό του.
Μάθαμε ότι 15 χρόνια τα καραβάκια ...νοικιάζουν ομπρέλες στην Γραμβούσα και στον Μπάλο.
Μάθαμε ότι ο Μπάλος έχει σκουπίδια πολλά και πίσσες.
Μάθαμε ότι οι λουόμενοι εκεί παρακαλούν την δημοτική αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια.
Μάθαμε ότι δεν ήταν το μηχάνημα του δήμου που σπούσε τους βράχους. Δηλαδή υπήρχε άλλο που "πείραζε" την NATURA!
Μάθαμε ότι όποιος ήταν δήμαρχος το 2003 φταίει που η Γραμβούσα πήγε στην Κτηματική υπηρεσία και μετά στην αρχαιολογία.
Μάθαμε ακόμα οτι τα σκουπίδια θάφτηκαν στον Μπάλο και δεν ήταν φωτομοντάζ!
Μάθαμε βέβαια και το πρωτάκουστο, ότι δεν ξέρουν ακόμα που ανήκει η Γραμβούσα.

Φυσικά μερικοί ανακάλυψαν όλα τα παραπάνω τώρα, μιας και δεν έχουν το τρόπο, ούτε το μέσον να τα δουν ιδίοις όμμασι, άλλοι πάλι τα ήξεραν και τα έκρυβαν 15, 10, 7, 3 χρόνια, μήπως όμως υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα τους;
-Χμμμμ υπάρχει!!!
Σαν δημοτική αρχή είχατε και έχετε την υποχρέωση να καταθέσετε μια ολοκληρωμένη πρόταση και οχι την τελευταία στιγμή και μετά την κατακραυγή του κόσμου να γίνετε οι "αγαπητικοί" και οι προστάτες της υστεροφημίας σας.
Εκτός αν η επιστολή που δημοσιεύτηκε στους Ν. Ορίζοντες είναι η προσωπική άποψη του κ. Βαρουχάκη....... που άργησε να την εκφράσει.

Ερώτηση κάνω σαν χαζός σχολιαστής ! Τι από τα παραπάνω θα συνέβαινε αν ο δήμος είχε παραλάβει το ακρωτήρι της Γραμβούσας, με τις όποιες θυσίες ;

Δηλαδή θα πείραζε τον δήμο να εκμεταλλεύεται τις 400 ομπρέλες που θα υπάρχουν από του χρόνου;


Η φωτογραφία τελικά δεν είναι φωτομοντάζ.... και είχα μια αγωνία. Βέβαια μόνο πίσσες δεν είναι αυτά τα καμμένα (κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για να δείτε τις πίσσες) εκτός αν είναι αυτό φωτομοντάζ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: