Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Επίκεντρο για τον αγροτουριστικό τομέα θα είναι μέχρι τις 19 Αυγούστου το Καστέλλι, καθώς εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα ο 2ος "Κισαμίτικος Αγροτικός Αύγουστος".
Περίπου 70 περίπτερα με τοπικά αγροτικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, προϊόντα του δευτερογενή τομέα θα είναι στη διάθεση του επισκέπτη της περιοχής. Η έκθεση θα λειτουργεί στην παραλία του Καστελλιού καθημερινά από τις 7 το απόγευμα ως τις 11.30 το βράδυ και ήδη από την πρώτη ημέρα το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλο. Όπως επισήμαναν αρκετοί παρευρισκόμενοι αυτές οι εκδηλώσεις ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες, ωστόσο απαιτείται μεγαλύτερη εξωστρέφεια προκειμένου τα Κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν την θέση που τους αναλογεί στην διεθνή αγορά.
"Για δεύτερη φορά πραγματοποιείται ο Κισαμίτικος Αύγουστος με προφανή στόχο την στήριξη και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, των προϊόντων της Κρητικής γης. Παράλληλα στόχος μας είναι να θεσμοθετηθεί αυτή η γιορτή και να καταστεί πόλος έλξης για την περιοχή" επισήμανε ο νομάρχης Χανίων Γρ. Αρχοντάκης, ενώ εκ των οικοδεσποτών η δήμαρχος Κισάμου κ. Φ. Σκουλάκη σσημείωσε πως "φέτος έχουμε 70 περίπτερα και είναι πολύ μεγαλύτερη η συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων σε σύγκριση με πέρυσι. Ιδιαίτερα θέλουμε να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο που βλέπει μέρα με την μέρα να συρρικνώνεται το εισόδημα του και αναζητεί δράσεις μέσα από την τοπική κοινωνία για τη στήριξη του."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.