Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΔΙΚΗ

Ως μια θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την μεταφορά της δίκης στο Ηράκλειο από τη Νεάπολη Λασιθίου ο πατέρας του φοιτητή Μ. Χορευτάκη, Αντώνης Χορευτάκης.
Ο ίδιος τονίζει ότι ζητούμενο ήταν η δίκη να πραγματοποιηθεί στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο, όμως αυτό το απέτρεψε η αστυνομική παρέμβαση που έκανε λόγο για πιθανά επεισόδια εάν η εκδίκαση της υπόθεσης γινόταν στη δυτική Κρήτη, όπως ήταν η επιθυμία της οικογένειας.

Η δήλωση του κ. Χορευτάκη έχει ως εξής:
“Για εμάς η μεταφορά της δίκης από τη Νεάπολη στο Ηράκλειο είναι μια θετική εξέλιξη, αν και δεν είναι το ζητούμενο καθώς ζητούσαμε καταρχήν να γίνει στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο. Κάτι που το απέτρεψε η γεμάτη ερωτηματικά αστυνομική παρέμβαση. Με αυτή την εξέλιξη βέβαια, θα κριθεί και η αξιοπιστία του ΓΑΔΚ ο οποίος προδίκαζε επεισόδια και στο Ηράκλειο και δεν επέτρεπε η δίκη να γίνει ούτε εκεί. Επικαλούμενος αναφορά του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου την οποία αν και έχω εγγράφως ζητήσει προ διμήνου να μου δοθεί, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη. Ωστόσο, ζητούμενο είναι σε μια ευνομούμενη πολιτεία και ένα κράτος δικαίου, τα πράγματα να παίρνουν το δρόμο τους με βάση το δίκαιο και μόνο. Και να μην εξαρτώνται από τις όποιες υπόγειες διαδρομές, καθώς είναι ζήτημα ηθικής τάξης τον πρώτο λόγο να έχουν οι αδικημένοι και τα θύματα. Και να μην χρειάζεται να ξεσηκώνεται σύσσωμη η κοινωνία και να αγωνίζονται άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και δυστυχισμένοι που είναι πιθανόν να μην έχουν ούτε το κουράγιο, ούτε τη δυνατότητα ή τον τρόπο γα να βρουν τελικά το δίκιο τους... Εστω και εν μέρει. Είναι αυτονόητο ότι στη δική μας περίπτωση, που αν και είμαστε τα θύματα, συμπεριφερθήκαμε με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια, αρθρώνοντας μόνο δημόσιο λόγο, είχαμε την απαίτηση η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας και όχι απέναντί μας, ικανοποιώντας τα αιτήματα του δολοφόνου και υιοθετώντας τα επιχειρήματά του. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψηφίσματα, ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και τηλεφωνήματα συμπαράστασης και καταγγελίες, αλλά και τα ΜΜΕ, που προέβαλαν αυτό το θέμα, κυρίως το τελευταίο δίμηνο, όταν και εκδηλώθηκε η αστυνομική παρέμβαση. Πιστεύω ότι όλη η κοινωνία έχει καταλάβει τι έχει γίνει, ποιοι οργάνωσαν και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση σε μια προσπάθεια να επιβάλουν τη σιωπή και την κατά το δυνατόν εν κρυπτώ διαδικασία. Είμαστε σίγουροι ότι από εδώ και πέρα τον πρώτο λόγο θα έχει το δίκιο και μόνο το δίκιο. Τόσο για την αυτονόητο παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών, όσο και για την αποκάλυψη και βέβαια τιμωρία των ηθικών αυτουργών. Για να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στους εκφραστές της σήψης και της διαφθοράς που δυστυχώς έχει κατακλύσει την κοινωνία μας και δυστυχώς δεν είμαστε εμείς τα μόνα θύματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: