Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ

Με εντάσεις ξεκίνησε η πρώτη ημέρα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για τη δολοφονία του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί εντός και εκτός αιθούσης. Η δίκη διεκόπη το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο στις 10 το πρωί. Της διακοπής προηγήθηκε αναταραχή μέσα στην αίθουσα, λόγω μιας έκρηξης του κατηγορουμένου που χτύπησε με οργή τα χέρια του στο εδώλιο και απευθυνόμενος στην έδρα αναρωτήθηκε: «γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο θάνατος του φοιτητή, οφείλεται σε τυχαίο γεγονός; Δεν το έκανα επίτηδες.»
Η πρώτη ένταση σημειώθηκε πριν καλά -καλά ξεκινήσει η δίκη, όταν ο κατηγορούμενος ζήτησε να πάει τουαλέτα, για να κινηθούν και πάλι εναντίον του όσοι κάθονταν στις πρώτες σειρές των καθισμάτων. Αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να φυγαδεύσουν τον 31χρονο από την αίθουσα διασκέψεων με τον ίδιο να αναποδογυρίζει ενοχλημένος μία από τις καρέκλες των δικαστών. Μάλιστα ο Εισαγγελέας έδρας Νίκος Μαρκάκης, για να αποτρέψει τα χειρότερα επεσήμανε στο ακροατήριο ότι σε ανάλογο περιστατικό η δίκη θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: