Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας σε ότι αφορά στα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων, συμφώνησε χθες το προεδρείο του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων στην διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Νομαρχία Χανίων με την συμμετοχή των διευθύνσεων Εμπορίου, Υγιεινής και Κτηνιατρικής που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους. Στην σύσκεψη προέδρευσε ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο οποίος αμέσως μετά τόνισε ότι « οι απαράδεκτες καταστάσεις του παρελθόντος θα πρέπει να εκλείψουν και στα κυλικεία των σχολείων θα πρέπει να πωλούνται μόνο τα προβλεπόμενα από τον Νόμο είδη....Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία όπως και πέρυσι και ο Νόμος θα εφαρμοστεί...»
Υπενθυμίζεται πως τα σχολικά κυλικεία μπορούν να πωλούν στους μαθητές μόνο τα εξής προϊόντα : Σάντουιτς ή τοστ με τυρί σε τιμές μέχρι 1,30 - 1,70 ευρώ, τυρόπιτα και σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι σε τιμές μέχρι 1,30 ευρώ, απλό κουλούρι και εμφιαλωμένο νερό των 500 ml μέχρι 50 λεπτά και φυσικούς χυμούς με 100% χυμό χωρίς ζάχαρη σε συσκευασία των 330 ml σε τιμή μέχρι ένα ευρώ. Απαγορεύονται παντελώς τα αλλαντικά εκτός της γαλοπούλας για τα σάντουιτς. Σε ότι αφορά στην τακτική των μαθητών στα διαλείμματα να αγοράζουν εκτός σχολείου εκείνα που απαγορεύονται από τα κυλικεία, ο κ. Παυλάκης τόνισε πως είναι ευθύνη των διευθυντών το να είναι κλειστές οι πόρτες των σχολείων. «Το θέμα με τα σχολεία και τις ανοιχτές πόρτες δεν είναι ευθύνη της Νομαρχίας αλλά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» είπε ο κ. Παυλάκης επισημαίνοντας πως « εγώ θα τους εφιστήσω την προσοχή και εάν δεν γίνει τίποτε θα αρχίσουμε να καταγγέλλουμε διευθυντές. Εάν δεν κλείνουν οι πόρτες των σχολείων και εάν οι διευθυντές δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους , εγώ θα δίνω τα ονόματα και εάν δεν ανταποκριθούν οι διευθύνσεις θα πάμε και στο υπουργείο...».

http://www.kirikas.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: