Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Χθες ήταν η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.Ήταν μια προσπάθεια για να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι καλύτερο και για το περιβάλλον αλλά και για μας τους ίδιους να χρησιμοποιούμε, όσο περισσότερο μπορούμε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις μας, τα πόδια μας, το μηχανάκι και το ποδήλατο.
Φυσικά ήταν ευρωπαϊκή μέρα κάτι που δεν μας ακουμπάει εμάς τους Μαλάουι, γιατί εμείς αντιθέτως την γιορτάσαμε με .....αυτοκίνητο. Τρανό παράδειγμα χθες το πρωί αλλά και κάθε πρωί ο δρόμος Ομογενών Αμερικής, του νοσοκομείου που παρ' όλο που υπάρχει νέο πάρκινγκ εκεί κοντά, στοιβάζουν τα αυτοκίνητα τους οι Κισαμίτες λες και δεν υπάρχει άλλο μέρος για παρκάρισμα. Μην ξεχνάμε ότι από αυτόν τον δρόμο περνούν και 400 παιδιά καθημερινά που πάνε στα σχολεία τους. Περνούν βέβαια και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αλλά μάλλον αυτοί είναι .... αγουροξυπνημένοι, απο τις καθημερινές πολιτικές συγκεντρώσεις και έχουν γκαβωμάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: