Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΑΧΜΕΤ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ο Αχμέτ Ογκούζ Τσελικόλ όλο και μας "πλησιάζει". Έτσι βρέθηκε στα Χανιά χθες και έκανε επίσημη επίσκεψη στον δήμαρχο Χανίων κ. Βιρβιδάκη.
Ο κ. Βιρβιδάκης πρόσφερε στον Τούρκο διπλωμάτη ένα βιβλίο για τον Αιγυπτιακό Φάρο των Χανίων, ένα τόμο της ΤΕΔΚ Ν. Χανίων για το νομό και ένα βιβλίο από μία έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων. Ο κ. Ογκούζ Τσελικόλ τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της πόλης, και από τα ιστορικά της κτίρια, ενώ ο Δήμαρχος Χανίων τον ενημέρωσε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να εντάξει την Παλιά Πόλη των Χανίων στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, ενώ τον πληροφόρησε ότι τα Χανιά διαθέτουν το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και στους στόχους μας είναι τα Χανιά να είναι η πόλη της Αρχιτεκτονικής.
Από την μεριά του ο Αχμέτ είπε: "το νησί της Κρήτης είναι πάρα πολύ όμορφο. (Το λιγουρεύεται ο μπαγασάκος;) Μέσα σε τέσσερις ημέρες είχα την ευκαιρία να δω και να θαυμάσω τόσα πολλά ωραία πράγματα στο νησί και πρέπει να έλθουν Τούρκοι τουρίστες εδώ".
Μόνο τουρίστες να στείλεις Αχμέτ γιατί κατέχουμε ίντα ' σαστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: