Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Πριν πάνε οι ομπρέλες να εγκατασταθούν στον Μπάλο ο δήμος είχε κάνει μηνύσεις !!!!!!
Τελικά οι μάγοι είναι ή έχουν πληροφορίες εκ των έσω ή μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί.
27- Σάββατο κάνανε ανάρτηση τα μπλόκ για τον Μπάλο και στις 26-Παρασκευή η μήνυση.
Δεν μας είπαν όμως τι ώρα την Παρασκευή !!! Παραπαπά-παραπά -παπαραάπαπα!!!
Και δεν θέλω διάψευση γιαυτό γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά !!!

Και σαν πρώτο δέστε απο ποιους μαθαίνουν στην Νομαρχία το ότι γίνεται :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Χανιά, 18-08-2009
Αρ. Πρωτ. : 10446
Ταχ/κή Διεύθυνση : Πλατεία Ελευθερίας 1

ΠΡΟΣ:
1) Δήμο Κισσάμου
Ταχ/κός Κώδικας: 73134 - Καστέλλι Κισσάμου
Πληροφορίες: Γιάννης Μεραμβελιωτάκης - Υπόψη: Αντιδημάρχου
Τηλέφωνο: 28213-45841 κου Βαρουχάκη Εμμ
Fax: 28213-45828 -
2)Τμήμα Αγροφυλακής
Ηλεκ/κή Διεύθυνση : gmeramvel@chania.gr Χανίων
Ιστοσελίδα: www.chania.eu Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη
- Υπόψη: Αρμόδιο Αγροφύλακα
- Δήμου Κισσάμου
3) Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου
4) Λιμενικός Σταθμός Κισσάμου
- Υπόψη: κον Τερεζάκη
ΘΕΜΑ : Επεμβάσεις στην παραλία του «Μπάλου» με χωματουργικά μηχανήματα και τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων για εκμετάλλευση.
ΣΧΕΤ : Το από 30-7-2009 e-mail καταγγελιών που εστάλησαν προς τον Αντινομάρχη Χανίων, τα οποία περιλαμβάνουν και φωτογραφίες με αριθμ. πρωτ. 10446/5-8-2009.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Κισσάμου κο Εμμ. Βαρουχάκη στις 14-8-2009, σας διαβιβάζουμε τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) που εστάλησαν στην υπηρεσία μας και αφορούν επέμβάσεις στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μπάλου στην περιοχή Γραμβούσας του Δήμου Κισσάμου. Στην καταγγελία αναφέρεται η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων για εξυπηρέτηση των λουόμενων εντός του αιγιαλού από ιδιώτη καθώς και μεταβολή της μορφολογίας της περιοχής, με αναφορές για μετακινήσεις ποσοτήτων άμμου με χωματουργικά μηχανήματα.

Επισημαίνουμε ότι η περιοχή τη παραλίας του Μπάλου ανήκει στις περιοχές του δικτύου NATURA 2000, με κωδικό GR 4340001 «Ήμερη και Άγρια Γραμβούσα, Τηγάνι και Φαλάσσαρνα-Ποντικονήσι» με σημαντικό απόθεμα βιοποικιλότητας το οποίο είναι αντικείμενο προστασίας και έρευνας. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το αν για τη τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων στην παραλία έγινε με άδεια του Δήμου Κισσάμου και να μας γνωστοποιήσετε το όνομα του ιδιοκτήτη και υπεύθυνου για την τοποθέτησης τους.

Παράλληλα ζητούμε την διακοπή των όποιων επεμβάσεων στην περιοχή του Μπάλου και της Γραμβούσας και την επιτήρηση της περιοχής με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και του αρμόδιου Αγροφύλακα του Δήμου Κισσάμου.

Η Υπηρεσία μας θα προβεί σε σχετική αυτοψία στο χώρο, η οποία θα προγραμματιστεί στις αμέσως επόμενες μέρες και θα εξετάσει την εφαρμογή των κυρώσεων που προβλέπονται από το άρθρο από τα άρθρα 28 και 30 του Ν. 1650/86 για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΟΞΑΚΗ
ΠΟΛ. ΜΗΧ/ΚΟΣ με Α΄ βαθμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: