Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΕΔΩ ΚΡΗΤΗ !!!

ΚΙΣΑΜΟΣ
Πεντάωρες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την επαρχία Κισάμου θα έχουμε το επόμενο τριήμερο. Από τις 7 το πρωί ως και τις 12 το μεσημέρι δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, κάνοντας την ζωή μας δύσκολή. Υπομονή λοιπόν ως την Κυριακή το μεσημέρι.

ΧΑΝΙΑ
Έμελλε να το δούμε και αυτό. Για πρώτη φορά εδώ και 20-30 χρόνια στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης και τον ρόλο αυτόν τον ανέλαβε ο Νομάρχης Χανίων, ως ο ανώτερος στην τοπική δημόσια διοίκηση.
Όχι ότι ήταν «λίγος» ο Γρηγόρης ο Αρχοντάκης. Ίσα, ίσα το ακριβώς αντίθετο ίσχυσε. Όμως το ότι ΜΟΝΟ στα Χανιά από ολόκληρη την Κρήτη δεν παρευρέθει κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ενδεικτικό του που μας έχουν…γραμμένους.
http://sfinesnaps.blogspot.com/2009/10/blog-post_8281.html
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δέκα είναι οι τυχεροί από την Μεσαρά του Ηρακλείου που θα μοιραστούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ του τζακ ποτ του Λαϊκού Λαχείου. Οι τυχεροί αγόρασαν όλοι τα λαχεία τους από έναν πλανόδιο λαχειοπώλη, ο οποίος συνεργάζεται με πρακτορείο της περιοχής.
Πρώτος τυχερός ήταν ένας πατέρας τριών παιδιών που κέρδισε 1.920.000 ευρώ, ενώ ακολουθούν άλλοι 9 συμπολίτες του που κέρδισαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
http://totefteri.blogspot.com/2009/10/1920000.html
ΡΕΘΥΜΝΟ
Ποινή 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων στον 53χρονο ρεθυμνιώτη, που το 2004 κατηγορήθηκε ότι αποπλάνησε και κακοποίησε σεξουαλικά μία 11χρονη τότε μαθήτρια. Πρωτόδικα ο 53χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 25 ετών, ενώ ήδη έχει εκτίσει πέντε χρόνια στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης.
Ο 53χρονος κατηγορήθηκε ότι τον Οκτώβριο του 2004 βίασε την ανήλικη, πράγμα που έπραξε και τρεις μέρες αργότερα. Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: