Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ....ΙΜΙΑ

Σχεδόν 14 χρόνια μετά την αμφισβήτηση με στρατιωτικά μέσα της ελληνικής κυριότητας των Ιμίων από την Άγκυρα, αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια οι -τραγικά- ανεπαρκείς διαπραγματευτικές προσπάθειες της ηγετικής ομάδας που ανέλαβε τη διαχείριση της Κρίσης. Βαρύτατες ευθύνες καταλογίζονται στον τότε υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο (νυν Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, τη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ), ο οποίος προέβη χθες σε πλήρη επιβεβαίωση των απόρρητων τηλεγραφημάτων του State Department, που δημοσιεύονται στο βιβλίο Ίμια, τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών" (εκδ. Λιβάνης).
Τα εκατοντάδες έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κατόπιν ενεργειών των δημοσιογράφων Μ. Ιγνατίου και Αθ. Έλλις, αποκαλύπτουν ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπέκυψε στις πιέσεις του Αμερικανού ομολόγου του Warren Cristopher με αποτέλεσμα να δεσμευθεί για την απόσυρση της ελληνικής σημαίας από τα Ίμια, στο πρώτο μάλιστα στάδιο της διαπραγμάτευσης, που ξεκίνησε το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου 1996, προβαίνοντας μάλιστα σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το εθνικό σύμβολο.

Διαβάστε όλο το αρθρο στο http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/10/blog-post_7873.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: