Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ (Α)ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

Την ευθύνη για τα στοιχεία του ελλείμματος έχουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε χθες ο τέως γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης.
Ο κ. Κοντοπυράκης τόνισε ότι οι αλλαγές που έγιναν σε ορισμένα οικονομικά μεγέθη και οδήγησαν στην αναθεώρηση του ελλείμματος, έγιναν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκτός από μια μικρή αλλαγή που έγινε από την Αρχή Πληρωμής των κοινοτικών κονδυλίων. Για τις αλλαγές αυτές δεν ευθύνεται η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τόνισε ο κ. Κοντοπυράκης.
«Η πρόβλεψη του ελλείμματος γίνεται από τη Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών», είπε και υποστήριξε ότι «τα στοιχεία για άλλα μεγέθη που βασίζονται στις έρευνες της ΕΣΥΕ, όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά και ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από τη νέα πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών στις συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο».
«Ο σάλος των τελευταίων ημερών ουδόλως οφείλεται σε στοιχεία της ΕΣΥΕ και ως εκ τούτου, οι επιθέσεις και η λάσπη που δέχθηκε τόσο η υπηρεσία όσο και εγώ προσωπικά, είναι τελείως ανυπόστατες» επισήμανε ο τέως γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ.

Ο κ. Μανώλης Κοντοπυράκης, γεννήθηκε στο Καστέλι Κισάμου και αφού αποφοίτησε από το Β´ Λύκειο Χανίων το 1965 μετέβη με υποτροφία στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) για πανεπιστημιακές σπουδές, όπου σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός - μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο City College της Ν. Υόρκης. Στη συνέχεια πήρε Master's στα μαθηματικά από το CityCollege και Διδακτορικό PhD στα Μαθηματικά από το CourantInstitute του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης.
Ο κ. Κοντοπυράκης έχει εργασθεί στη χρηματιστηριακή εταιρεία Merrill Lynch, στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης ως καθηγητής και, από το 1984 είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα των Μαθηματικών του Πολυτεχνείου CooperUnion της Ν. Υόρκης. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, το όνομά του έχει συμπεριληφθεί τρεις φορές στο Who is who among America's best teachers, δηλαδή στη λίστα των καλύτερων καθηγητών της Αμερικής.

Τα παραπάνω δεν θα μπορούσα να μην τα γράψω, αλλά διαβάζοντας την εφημερίδα των Χανιωτών (ΧΑΧΑ) που σε μια γωνία εσωτερικής σελίδας αναφέρει ....."Επιπλέον ο κ. Κοντοπυράκης είχε πρωταγωνιστήσει στο"φιάσκο" όπως κατέληξε της αναθεώρησης του ΑΕΠ η οποία είχε προκαλέσει ειρωνικά σχόλια ακόμα και στον διεθνή τύπο....."
Αυτή η φυλλάδα δεν θέλει να δει άλλον άνθρωπο εκτός της "παρέας" να αναδεικνύεται και πικρόχολα καταπιάνεται και με ένα ψέμα ! Γράφει ότι...."Ο κ. Κοντοπυράκης που απομακρύνθηκε από την θέση του την περασμένη βδομάδα...." μόνο που δεν απομακρύνθηκε αλλά έθεσε την παραίτηση του από τις 5 του Οκτ. και την έκαναν δεκτή μετά από 15 μέρες στις 22 του Οκτώβρη.
http://origin.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=7352818

Αλλιώς είναι και αλλιώς κτυπάει!!

Αν πρασινίσουμε όλοι άραγε με τι θα ασχολείται; Ίσως είναι η μόνη που αντιστέκεται ακόμα και μα τον Μανιτού συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στην ...αντιπολίτευση. Εύγε!!! Τι να χαθούν όλοι οι αρθρογράφοι απότομα;
Υ.Σ Η είδηση τουλάχιστον έπρεπε να ήταν πρωτοσέλιδο (Σαν Χανιώτης και μόνο ο κ. Κοντοπυράκης) και όχι στις σελίδες που δεν τις διαβάζουν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: