Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

α)Στην Κρήτη σήμερα υπάρχουν 70 συνολικά δήμοι και λιγοστές κοινότητες, με το νέο Καποδίστρια συρρικνώνονται το ανώτερο σε 20 δήμους και προς το σκοπό αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν η μελέτη που έχει κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βάσει της οποίας, στο νομό Ρεθύμνου θα δημιουργηθούν 4 δήμοι (από 11 σήμερα και μια κοινότητα), στο νομό Χανίων 6 (από 25 σήμερα), στο νομό Ηρακλείου 8 (από 26) και στο νομό Λασιθίου 3 (από 8).
Οπότε στον νομό Χανίων αναλογεί 4 παλιοί δήμοι για ένα νέο. Εμείς από τα λεγόμενα των υπευθύνων θέλουμε τρεις να ενωθούν!! Ποιος θα είναι ο τέταρτος της παρέας; Κάτι μου λέει ότι εμείς θα μείνουμε 3 και σε κάποιους άλλους θα πάνε 5. Θα δούμε, αν φυσικά θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του κ. Ραγκούση, μιας και το όλο επιχείρημα θέλει πολύ χρήμα και από ότι μας λένε, οι κουμπαράδες είναι άδειοι!!

β) Φαίνεται ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τάχιστα στη μεταρρύθμιση που εκτός της δημιουργίας νέων ισχυρών δήμων, περιλαμβάνει Αιρετό Περιφερειάρχη και αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και κατάργηση των Νομαρχιών με τη σημερινή τους μορφή αφού θα λειτουργούν πλέον ως διοικητικές μονάδες της Περιφέρειας.

γ)Βέβαια έχουμε και την δήλωση βόμβα του κ. Ραγκούση που προανήγγειλε και το δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δημοτικές εκλογές, των μεταναστών που διαμένουν στην χώρα μας για μια πενταετία.
«Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια ακόμη σημαντική απόφαση για την οποία έχουμε καθυστερήσει παρότι έχουν και στο παρελθόν υπάρξει σχετικές ανακοινώσεις και εξαγγελίες.
Πρόκειται για το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δεύτερη γενιά μεταναστών και στους μετανάστες που διαθέτουν άδεια μακροχρόνιας διαμονής και έχουν συμπληρώσει πενταετία. Πρόθεσή μας είναι να συμμετάσχουν ήδη με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μια πρωτοβουλία ώριμη, αυτονόητη εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στον χάρτη βλέπουμε τους σημερινούς 25 δήμους  ξεκινήστε λοιπόν να χρωματίζεται όπως κάνετε κέφι για να δούμε πως στην ευχή θα τους κάνουμε 6 !!!
Βέβαια είναι αρχή ακόμα αλλά για φανταστείτε και ο άλλο, ότι οι 25 καρέκλες θα πρέπει να γίνουν 6; Κάποια παλληκάρια θα τρελλαθούν ....