Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Το Σαββατοκύριακο 24-25 του Οκτώβρη και το επόμενο Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου και 1η του Νοέμβρη μην ξεχάσετε ότι ο δήμος Ιναχωρίου σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής διοργανώνει για ένα τετραήμερο την "Γιορτή του Κάστανου". Το Σάββατο 24 στην Λίμνη, την Κυριακή 25 στο Έλος, στις 31 στο Βλάτος και την 1η του Νοέμβρη στην Ρογδιά.

Η επιστημονική ομάδα του επίτιμου καθηγητή παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Σεραφείμ Καστανάκη, που έλαβε μέρος στο πανελλήνιο συνέδριο εσωτερικής παθολογίας στην Αθήνα κατέλαβε την πρώτη θέση για 7η συνεχόμενη χρονιά ανακοινώνοντας επιτυχώς 14 νέες επιστημονικές μελέτες.

Στο δήμο Κολυμβαρίου λειτουργεί κάθε παρασκευή λαϊκή αγορά με θέσεις 80 από τις οποίες οι 60 είναι θέσεις βιομηχανικών προϊόντων και οι 20 με προϊόντα γης και θάλασσας. Σκοπός της ίδρυσης της λαϊκής είναι να δοθεί οικονομική ανάσα τόσο στους μικροπωλητές όσο και στους καταναλωτές εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας.

Συνελήφθησαν δυο άνδρες από το Τμήμα αστυνομικών επιχειρήσεων στο 2ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κισάμου-Χανίων διότι σε γινόμενο έλεγχο στο ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης 0,14 γρ. ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένα αυτοσχέδιο ρόπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: