Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΙΙ

«Εγώ είμαι υπηρέτης των μετόχων μου, εσείς είστε υπηρέτες του λαού, άρα και δικός μου υπηρέτης και βάσει αυτού θα πρέπει να με σέβεστε». Μην μπερδευτείτε αυτό το είπε κάποτε στην βουλή ο ισχυρός άνδρας της MARFIN, και όχι ο δικός μας ισχυρός άνδρας τις προάλλες στην σύσκεψη του δήμου για την ΑΝΕΝ. Σίγουρα ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΝ είναι κάποιος που γνωρίζει πολλά, φυσικά όσοι τον παρακολούθησαν θα το διαπίστωσαν και η αλήθεια είναι ότι διαθέτει και μια εξαιρετική ντρίπλα που όσο και να τον πιέζεις αυτός ξεγλιστρά .

Σε μια σύσκεψη 20 ατόμων, κανενός σχετικού με το θέμα, μας πήρε αμπάριζα και το σπουδαιότερο από κατηγορούμενος μας βγήκε στο τέλος και …κατήγορος.  Γιατί άραγε; Η ΑΝΕΝ έχει τεράστιες πληγές και δεν εννοώ τις τωρινές, παλιές, παμπάλαιες, από την ίδρυση της, που όσο και να θέλεις δεν μπορείς να τις επουλώσεις, ότι και να κάνεις όπως και να το κάνεις πάντα θα φαίνονται, πάντα θα αναφέρονται. Αυτό όμως είναι το πρόβλημα σε μια υγιή – από τούδε και πέρα- ανάπτυξη της εταιρείας.
-Πόσο πήρατε το καράβι;
-Γιατί βάλατε την ΑΝΕΚ στο κουμάντο;
-Γιατί άλλαξε ο σκοπός της εταιρείας;
-Γιατί πρέπει να είναι πρόεδρος κάποιος που δεν μπορεί;
-Γιατί αυτό…
-Γιατί το άλλο….
Ο άνθρωπος που κατέχει πλέον το 21.5% της ΑΝΕΝ ήλθε να απαντήσει στα ερωτήματα μιας ομάδος ανθρώπων, που δεν ήταν έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν, κι αυτό φάνηκε εξ αρχής με την πρόθεση του να «δωρίσει» τις μετοχές του αλλά και αυτές που του χάρισε η ΑΝΕΚ, στον Δήμο μας στην τιμή του 1 Ε.
Τι ήθελε και τόπε ο άνθρωπος ….
Βουβαμάρα, σαστιμάρα, παραδοχή, υποταγή ….και αφού η εξέλιξη ήταν απροσδόκητη, όσο και απρόσμενη, πήρε δύναμη ο δικηγόρος και μας επιτέθηκε. Κανείς δεν μπορούσε να ψελλίσει κάτι, κανείς δεν είχε την δύναμη να σκεφτεί, γιατί κάποιος που για 6 και πλέον χρόνια δεν έδινε σημασία σε κανένα, αποφάσιζε και διέταζε, κατάφερε με μια και μόνο κουβέντα να πάει την υπόθεση, αλλά και την κουβέντα εκεί που ήθελε.   Στην λύπηση… στην κατηγορία…. στην διαπλοκή…. Για να μας πετάξει και το κερασάκι στο τέλος ότι υπάρχει θέμα: Πρέπει να ξανα διεκδικήσουμε από την ΑΝΕΚ την άγονη;;;
Εγώ μα τον Δία κουφάθηκα για μερικά λεπτά όταν ο ισχυρός άνδρας είπε :
Η εταιρεία ποτέ δεν πήρε επιδότηση παραπάνω από 1.700.000Ε  και μόλις την γραμμή την πήρε άλλη εταιρεία η επιδότηση εκτοξεύτηκε στα 5.500.000 Ε!!!
Το καράβι τράκαρε και ενώ θα έπρεπε να ήταν έτοιμο σε 2-3 μήνες έκανε 6-7 ώστε να μην έχει καράβι όταν γινόταν οι διαγωνισμοί, και η γραμμή να πάει σε άλλη εταιρεία!!!
Το 2008 η εταιρεία έλαβε μέρος σε 3 διαγωνισμούς και την απόρριψαν γιατί δεν είχε κάποιο χαρτί μια υπογραφή!!
Φυσικά είπε και το καλύτερο στο τέλος : Το καράβι είναι τώρα στα καλύτερα του και ποτέ δεν ήταν καλύτερα!!
- Δεν μας εξήγησε βέβαια για τι είναι στα καλύτερα του, για ταξίδια, για να το παρκάρουμε στο λιμάνι μας και να το καμαρώνουμε, ή για να το ρίξουμε μεσοπέλαγα στον τεχνικό ύφαλο που πάμε να φτιάξουμε.
Με τις υγείες μας λοιπόν !!!